Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pilaf cu coaste de miel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

200 ml vin alb
150 g unt
2 kg coaste de miel
30 g ulei de măsline
1 lingură muştar
6 căţei de usturoi
3 fire rozmarin
4 roşii
1 ardei iute
1 linguriță seminţe de pin
2 fire cimbru
1 linguriță zahăr
sare
piper

Pentru pilaf:

200 ml vin alb
400 ml supă de carne sau de legume
100 ml ulei de măsline
300 g orez
25 g unt
sare
piper

Preparare

    1

Coastele se ung cu muştar şi cu unt moale. Carnea se crestează din loc în loc și se împănează cu 4 căţei de usturoi. Se presară sare, piper şi rozmarin. Se așază coastele într-o tavă termorezistentă.

    2

De jur-împrejur, se așază roşiile spălate și tăiate pe jumătate. Peste roşii, se presară uniform restul de usturoi zdrobit, seminţele de pin și ardeiul iute tocat fin.

    3

Se stropește totul cu ulei de măsline şi cu vin.

    4

Tava se lasă la cuptor timp de 1 oră şi jumătate. Din când în când carnea se stropește cu sosul din tavă. Dacă sosul scade prea mult, se mai adaugă treptat apă călduţă.

    5

După ce s-au pătruns coastele, se adună restul de sos din tavă și se pune separat într-o sosieră.

    6

Se pune untul la încins într-o cratită. Când s-a topit, se adaugă uleiul de măsline. Când e bine încins, se poate pune orezul.

    7

După ce devine translucid, se stinge cu vin și cu supă, amestecând treptat. Se lasă să fiarbă timp de 30 de minute până când scade, amestecând încontinuu. Se asezonează cu sare și piper după gust.