Piept de pui umplut cu mirodenii
Valori nutritive
(Per porție)-
324/1355kcal / kJ
-
3 gcarbo-hidrați
-
34 gproteine
-
20 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
324/1355 kcal/kJ,
3 g carbo-hidrați,
34 g proteine,
20 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
35 g | fistic |
2 linguri | pătrunjel tocat |
2 linguri | salvie tocată |
2 lingurițe | coajă de lămâie rasă fin |
1 | cățel de usturoi, zdrobit |
2 linguri | ulei de măsline |
600 g | piept de pui dezosat, fără piele |
4 | felii de prosciutto (opțional) |
piper negru, proaspăt măcinat |
Util
-
Cantitățile generoase de pătrunjel proaspăt și salvie amestecate cu lămâie dau umpluturii acestui piept de pui fraged un parfum și un gust deosebit. SUGESTII: Această mâncare merge bine cu salată de năsturel și hasmațuchi, ratatouille copt ori salată caldă de năut. Sau poate fi servită cu o salată caldă făcută din resturi de legume coapte, de exemplu cubulețe de cartofi, morcovi, cartofi dulci și roșii cherry, amestecate cu frunze de salată și asezonate cu puțin ulei de măsline.
Preparare
- 1
Se încălzește cuptorul la 180°C/treapta 4. Se împrăștie fisticul într-o tavă și se coace 3 minute, până când se rumenește ușor. Se transferă pe un blat de lemn, apoi se toacă mărunt.
- 2
Se combină fisticul, pătrunjelul, salvia, coaja de lămâie, usturoiul și 2 lingurițe de ulei de măsline într-un castron. Se condimentează cu piper negru.
- 3
Se taie pe jumătate piepții de pui, orizontal, și se aplatizează pentru a ajunge la o grosime uniformă de 1 cm. Se pun 2 linguri de amestec de ierburi pe o bucată de carne și se rulează începând de la capătul îngust. Dacă se dorește, se așază ruloul pe o bucată de prosciutto. Se înfășoară și aceasta. Se leagă ruloul cu sfoară de bucătărie și se repetă operațiunile cu restul de ingrediente.
- 4
Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie mare neaderentă, la foc mediu. Se prăjesc rulourile de pui timp de 10 minute, apoi se lasă să se răcească 5 minute. Se îndepărtează sfoara și se taie în felii pentru servit.