Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pere umplute cu urdă dulce și stafide cu rom

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 224/​937
    kcal / kJ
  • 41 g
    carbo-hidrați
  • 5 g
    proteine
  • 5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    224/937 kcal/kJ, 41 g carbo-hidrați, 5 g proteine, 5 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

50 g stafide
1 lingură rom tare
170 g urdă dulce
30 g tulpini de ghimbir conservate în sirop, scurse și tocate mărunt
3 pere de desert mari
2 lingurițe miere groasă
1 linguriță suc de lămâie
3 linguri sirop de ghimbir (din borcanul cu tulpini de ghimbir)
fire de mentă proaspătă, pentru ornat

Preparare

    1

Se pun stafidele într-un castronel. Se toarnă deasupra romul și se lasă la înmuiat cel puțin 2 ore sau până când stafidele s-au umflat și au absorbit tot romul.

    2

În stafidele înmuiate se adaugă urda dulce și tulpinile de ghimbir și se amestecă bine. Se lasă deoparte. Se încălzește în prealabil grillul la foc potrivit.

    3

Se taie perele în sferturi pe lungime. Se curăță, apoi, cu o linguriță, se scobește partea cu semințe, ca să se facă o cavitate în fiecare sfert. Sferturile de pară se aranjează pe grătarul grillului, așezate pe o parte.

    4

Se amestecă mierea, sucul de lămâie și siropul de ghimbir și se ung perele peste tot. Se pun la grill 4–6 minute sau până când încep să se coloreze. Se întorc și se coc și pe celelalte părți 2–3 minute.

    5

Se întorc perele cu cavitatea în sus și se ung din nou cu amestecul de sirop. Se împarte amestecul de urdă și stafide în cavitățile perelor, îngrămădind puțin compoziția. Se verifică să nu fie expuse stafidele, altfel se ard în timpul coacerii.

    6

Se pun perele înapoi sub grill și se coc încă 3–4 minute sau până când umplutura s-a rumenit ușor. Se lasă să se răcească.

    7

Se aranjează perele umplute pe farfurii de servit. Se stropesc deasupra cu restul de amestec de sirop și se ornează cu fire de mentă proaspătă.