Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Pere fierte

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 352/​1478
  kcal / kJ
 • 88 g
  carbo-hidrați
 • 1 g
  proteine
 • 1 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  352/1478 kcal/kJ, 88 g carbo-hidrați, 1 g proteine, 1 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

250 ml suc de grepfrut
110 g zahăr
2 pere
1/2 păstaie de vanilie

Util

 • Aceste pere sunt superbe cu smântână, iaurt sau sorbet de lămâie. Siropul rece poate fi strecurat și congelat, apoi folosit din nou pentru fiert.

 • Savurează preparate fără gluten

  Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

  1

Se pun sucul de grepfrut, zahărul și 1 cană (250 ml) apă într-o crăticioară. Se taie păstaia de vanilie în jumătate, pe lungime, cu un cuțit ascuțit. Se scot semințele și se pun în crăticioară, împreună cu păstaia. Se dau în clocot la foc mare și se fierb câteva minute, până când lichidul capătă consistența unui sirop.

  2

Între timp, se descojesc perele și se taie în două pe lungime. Se scot sâmburii cu o lingură. Se pun jumătățile de pară în sirop și se acoperă cu o bucată de hârtie de copt (pergament), ca să stea scufundate. Se fierb încet 15 minute, până când se înmoaie.

  3

Se scot perele din sirop, scurgându-le. Siropul care rămâne în crăticioară, circa 1/4 cană (60 ml), se fierbe 5 minute, să se îngroașe. Se servesc jumătățile de pară stropite cu siropul îngroșat.