Pere fierte
Valori nutritive
(Per porție)-
352/1478kcal / kJ
-
88 gcarbo-hidrați
-
1 gproteine
-
1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
352/1478 kcal/kJ,
88 g carbo-hidrați,
1 g proteine,
1 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
250 ml | suc de grepfrut |
110 g | zahăr |
2 | pere |
1/2 păstaie de vanilie |
Util
-
Aceste pere sunt superbe cu smântână, iaurt sau sorbet de lămâie. Siropul rece poate fi strecurat și congelat, apoi folosit din nou pentru fiert.
Preparare
- 1
Se pun sucul de grepfrut, zahărul și 1 cană (250 ml) apă într-o crăticioară. Se taie păstaia de vanilie în jumătate, pe lungime, cu un cuțit ascuțit. Se scot semințele și se pun în crăticioară, împreună cu păstaia. Se dau în clocot la foc mare și se fierb câteva minute, până când lichidul capătă consistența unui sirop.
- 2
Între timp, se descojesc perele și se taie în două pe lungime. Se scot sâmburii cu o lingură. Se pun jumătățile de pară în sirop și se acoperă cu o bucată de hârtie de copt (pergament), ca să stea scufundate. Se fierb încet 15 minute, până când se înmoaie.
- 3
Se scot perele din sirop, scurgându-le. Siropul care rămâne în crăticioară, circa 1/4 cană (60 ml), se fierbe 5 minute, să se îngroașe. Se servesc jumătățile de pară stropite cu siropul îngroșat.