Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Pateuri samosa cu mango și cocos

Pateuri samosa cu mango și cocos

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 280/​1170
    kcal / kJ
  • 6 g
    proteine

Valori nutritive

(Per porție)
    280/1170 kcal/kJ, 6 g proteine

Ingrediente (4 porții)

1 mango copt (circa 250 g)
100 g brânză proaspătă
2 linguri miere
3 linguri fulgi de cocos prăjiți
2 linguri fâșii de mango tocate, uscate
2 linguri migdale tocate
1 linguriță frunze de mentă
1 pachet aluat foietaj sau în foaie subțire tip yufka, 250 g
3 linguri unt topit
1 linguriță zahăr pudră

Util

  • Se amestecă un pahar de smântână proaspătă cu 1 linguriță de pudră curry și 2 linguri de miere și se servesc pateurile samosa împreună cu sosul curry dulce.


Preparare

1

Mango se decojește, pulpa fructului se taie cubulețe și se amestecă împreună cu brânza proaspătă, mierea, fulgii de cocos, mango uscat, migdalele și menta.

2

Se taie 10 foi de aluat tip yufka în câte 4 fâșii și se ung cu 2 linguri de unt topit.

3

Câte 1 lingură din amestecul de mango se întinde centrat pe capătul de jos al fâșiilor din aluat și se pliază fiecare colț din dreapta jos diagonal spre colțul din stânga sus, astfel încât să se formeze un triunghi.

4

Acesta se pliază orizontal în sus, iar apoi colțul din stânga jos se împăturește diagonal spre dreapta sus. Se repetă de atâtea ori până când fâșia din aluat este integral consumată.

5

Pateurile samosa se ung cu 1 lingură de unt topit, se presară după preferințe cu zahăr pudră și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 °C cu căldură circulantă timp de 15 până la 20 minute. Pateurile samosa se savurează călduțe.