Pate raw din semințe de floarea soarelui
Valori nutritive
(Per porție)-
413/1727kcal / kJ
-
17.5 gcarbo-hidrați
-
11 gproteine
-
35.7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
413/1727 kcal/kJ,
17.5 g carbo-hidrați,
11 g proteine,
35.7 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
100 g | semințe de floarea soarelui |
50 g | roșii deshidratate |
30 g | măsline kalamata |
10 g | busuioc proaspăt |
2-3 fire | ceapă verde |
1 cățel | usturoi |
câteva fire | mărar |
2 linguri | ulei de măsline |
30 ml | apă |
1 vârf de linguriță | sare |
1 vârf de linguriță | piper |
Legume pentru servirea pateului:
morcov | |
castravete | |
ardei roșu | |
apio |
Util
-
Seminţele de floarea soarelui sunt cunoscute ca fiind bogate în grăsimi sănătoase, fibre, proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, conțin vitamina B1, B6, Omega 3, acid folic, seleniu, magneziu, fosfor, cupru și triptofan. Se recomandă consumul lor în stare crudă pentru a putea beneficia de toate proprietăţile lor. Semințele de floarea soarelui constituie o sursă bogată de proteine și ajută la slăbit. Ele pot fi consumate pe post de gustare, adăugate în salate şi în diferite preparate din legume sau pateuri.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Seminţele de floarea soarelui se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează în cana blenderului seminţele de floarea soarelui, roşiile deshidratate, măslinele (fără sâmburi), busuiocul, ceapa verde, mărarul, uleiul de măsline, apa, sarea şi piperul până când compoziţia devine o cremă densă.
- 3
Se transferă pate-ul într-un vas.
- 4
Se taie julien morcovul, castravetele, ardeiul roșu, apio și se servește cu pate-ul.
- 5
Modalitate de păstrare: 2-3 zile în frigider