Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Parmentier din pulpă de porc bunica style

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

250 g pulpă de porc
100 g ceapă
20 g usturoi
1 borcan ciuperci Champignon
200 ml vin roşu
150 ml stock de vită
70 g unt sărat
20 ml lapte
300 g cartofi albi
cimbru proaspăt
pătrunjel
1 foaie de dafin
sare
piper

Preparare

    1

Se spală pulpa de porc cu apă la temperatura camerei și se lasă la marinat cu puțin ulei, sare, usturoi și piper pentru aproximativ o jumătate de oră. Între timp, curățăm și spălăm bine cartofii, apoi îi tăiem în cuburi mari și îi punem la fiert.

    2

Separat punem o tigaie în care turnăm puțin ulei și lăsăm la încins. Scoatem carnea din vasul în care am lăsat-o la marinat și o tăiem în cuburi egale, aproximativ 2 cm și o punem la rumenit timp de 2-3 minute. Pentru a căpăta savoare se adaugă 30 g unt, ceapa, usturoiul, foaia de dafin, o crenguță de cimbru proaspăt, ciupercile (fără apă), vinul roșu și stockul de vită și se lasă la foc mic până ce carnea se frăgezește bine de tot și sosul devine cremos.

    3

După ce s-au fiert cartofii, îi punem într-un bol și adăugăm restul de unt, laptele, sare și piper după gust și amestecăm bine până ce se omogenizează totul. La final adugăm niște pătrunjel verde mărunțit.

    4

Pe o farfurie punem un strat de piure pe care îl netezim cu o lingură, adăugăm carnea și câteva linguri de sos cu ciuperci, apoi încă o lingură de piure și la final decorăm cu ierburi aromatice.