Papuotskaia
Ingrediente (4 porții)
2 | vinete mari |
600 g | carne tocată |
1 | ou |
2 | căței de usturoi |
2 | cepe |
2 | bulion |
ienibahar | |
oregano uscat mărunțit | |
nucșoară | |
sare | |
piper | |
100 ml | ulei de măsline |
2-3 | roșii |
Pentru sosul alb:
1 lingură | unt |
1 lingură | făină |
1 cană | lapte |
2 linguri | parmezan |
Preparare
- 1
Speli vinetele și le tai în jumătate, în lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți o parte din miez, păstrând pereți groși de 1 cm. Prăjești puțin vinetele în 2-3 linguri ulei, pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete absorbante.
- 2
Tai mărunt miezul vinetelor, ceapa și usturoiul, în prealabil curățate. Le călești 5 minute în 3 linguri de ulei, apoi adaugi carnea și amesteci. Stingi focul când legumele s-au înmuiat, iar carnea și-a schimbat culoarea. Sărezi și condimentezi amestecul după gust, apoi adaugi oul și bulionul și omogenizezi.
- 3
Pentru sosul alb, topești untul și presari făina, mixezi rapid și stingi cu laptele. Fierbi sosul amestecând până se îngroașă, iar la sfârșit sărezi și condimentezi cu piper și nucșoară și adaugi parmezanul ras.
- 4
Umpli vinetele cu amestecul de carne, acoperi cu sos alb și decorezi cu rondele de roșii, pe care presari oregano. Stropești cu ulei și coci vinetele ¼ oră, în tava unsă.