Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Papuotskaia
© Burda România

Papuotskaia

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

2 vinete mari
600 g carne tocată
1 ou
2 căței de usturoi
2 cepe
2 bulion
ienibahar
oregano uscat mărunțit
nucșoară
sare
piper
100 ml ulei de măsline
2-3 roșii

Pentru sosul alb:

1 lingură unt
1 lingură făină
1 cană lapte
2 linguri parmezan

Preparare

    1

Speli vinetele și le tai în jumătate, în lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți o parte din miez, păstrând pereți groși de 1 cm. Prăjești puțin vinetele în 2-3 linguri ulei, pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete absorbante.

    2

Tai mărunt miezul vinetelor, ceapa și usturoiul, în prealabil curățate. Le călești 5 minute în 3 linguri de ulei, apoi adaugi carnea și amesteci. Stingi focul când legumele s-au înmuiat, iar carnea și-a schimbat culoarea. Sărezi și condimentezi amestecul după gust, apoi adaugi oul și bulionul și omogenizezi.

    3

Pentru sosul alb, topești untul și presari făina, mixezi rapid și stingi cu laptele. Fierbi sosul amestecând până se îngroașă, iar la sfârșit sărezi și condimentezi cu piper și nucșoară și adaugi parmezanul ras.

    4

Umpli vinetele cu amestecul de carne, acoperi cu sos alb și decorezi cu rondele de roșii, pe care presari oregano. Stropești cu ulei și coci vinetele ¼ oră, în tava unsă.