Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Pâine cu tărâțe, susan și mac
© Burda România

Pâine cu tărâțe, susan și mac

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (3 bucăți)

1 kg făină
500 g tărâțe de grâu
1 lingură sare
50 g drojdie
2 linguri zahăr
câte 3 linguri susan și mac
350-400 ml apă sau borș
150 ml ulei
făină pentru planșetă
ulei pentru tavă

Preparare

    1

Dizolvi drojdia, 1 linguriță zahăr și 2 linguri făină în puțină apă călduță, obținând o maia subțire ca o smântână.

    2

Pui într-un vas făina cernută și drojdia. Le amesteci cu maiaua, restul de apă călduță, sarea și câte 2 linguri semințe de mac și susan. Frămânți aluatul încorporând treptat tărâțele și 120 ml ulei călduț.

    3

Acoperi vasul și lași aluatul să crească la cald, timp de 45 de minute.

    4

Împarți aluatul în două bucăți, pe care le modelezi sub formă de suluri groase și le împletești. Așezi pâinile în tăvi unse cu ulei și eventual tapetate cu hârtie de copt. Le lași să dospească pe aragaz, cu focul la cuptor aprins, timp de 20 de minute.

    5

Ungi pâinile cu un făină diluată cu apă, apoi le coci 45 de minute, la foc mijlociu. Între timp, prepari un sirop gros din zahărul rămas și 100 ml apă.

    6

Ungi pâinea fierbinte cu sirop de zahăr sau cu gălbenuș, iar dacă dorești, presari semințe de mac și susan. Le lași să se răcească acoperite cu un șervet gros, ca să se înmoaie coaja.