Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian
Imaginea rețetei Pâine cu făină spelta și ceapă prăjită

Pâine cu făină spelta și ceapă prăjită

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 935.4/​3913.71
    kcal / kJ
  • 184.8 g
    carbo-hidrați
  • 33.2 g
    proteine
  • 5.6 g
    grăsimi
  • 15.4
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    935.4/3913.71 kcal/kJ, 184.8 g carbo-hidrați, 33.2 g proteine, 5.6 g grăsimi, 15.4 UG

Ingrediente (1 bucată)

Pentru maia

50 g făină din grâu integral spelta K-Bio
60 ml apă (la temperatura camerei)

Pentru aluat

14 g drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
120 g făină din grâu integral spelta K-Bio
100 g făină de grâu K-Bio
220 ml apă (la temperatura camerei)
1 linguriță sare
5 lingurițe ceapă prăjită
făină pentru masa de lucru

Util

  • Pentru un gust mai intens se poate înlocui sarea și cu sare afumată sau sare cu ierburi.


Preparare

    1

Pentru maia se amestecă făina din grâu spelta cu apă și se lasă să se odihnească peste noapte, într-un loc cald.

    2

Drojdia se amestecă cu zahărul și se lasă să se odihnească aprox. 10 minute. Maiaua, făina din grâu spelta, făina de grâu, apa, sarea, ceapa prăjită și amestecul de drojdie se amestecă într-un castron cu spiralele unui mixer manual până se obține un aluat omogen. În final se lasă să crească, acoperit, aprox. 60 de minute, într-un loc cald.

    3

Se încinge în prealabil cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 225 °C/aer recirculat: 200 °C). Aluatul se pliază de mai multe ori pe o suprafață de lucru pe care s-a presărat făină până apare o masă stabilă. Dacă este cazul, se adaugă făină. În final se presară făină pe aluat și se taie în lungime.

    4

Aluatul se așază într-o tavă tapetată cu foaie de copt și se coace pe șina din mijloc aprox. 35 minute. Suplimentar se așază un recipient termorezistent cu apă în cuptor. Se scoate pâinea din cuptor și se stropește cu apă. Pâinea se mai coace încă aprox. 10 minute, pe șina superioară. În final se lasă să se răcească pe un grătar.