Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Pâine din cartofi dulci

Pâine din cartofi dulci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 153/​641
    kcal / kJ
  • 29 g
    carbo-hidrați
  • 5 g
    proteine
  • 1 g
    grăsimi
  • 2.5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    153/641 kcal/kJ, 29 g carbo-hidrați, 5 g proteine, 1 g grăsimi, 2.5 UG

Ingrediente (15 porții)

250 g cartofi dulci
150 g făină integrală de grâu
150 g făină integrală de secară
200 g făină de grâu
1/2 cubuleț drojdie proaspătă
1 linguriță ulei de măsline
1/2 linguriță zahăr
1,5 lingurițe sare
1/2 linguriță semințe de fenicul
1/2 linguriță semințe de coriandru
1 ceapă mică

Util

  • Pâinea se poate servi cu creme de brânză dulci sau picante.


Preparare

1

Cele trei tipuri de făină se toarnă într-un castron, în mijloc se face o adâncitură, se sfărâmițează drojdia în aceasta, se presară zahăr deasupra, se amestecă cu aproximativ 150 mililitri apă călduță și aluatul se lasă să crească, acoperit, într-un loc cald, aproximativ 30 de minute.

2

Se curăță cartofii dulci, se spală și se rad pe răzătoarea mare. Ceapa se curăță, se taie cubulețe, se călește cu cartofii dulci în ulei încins și se lasă să se răcească.

3

Aluatul se amestecă cu cartofii dulci, semințele de fenicul, coriandru și sare. Se lasă să mai crească aproximativ 20 de minute.

4

Aluatul se pune în forma de copt și se mai lasă să crească alte 30 de minute.

5

Pâinea se unge cu apă, se presară cu făină, se bagă în cuptorul încins în prealabil la 220 °C, temperatura se reduce la 180 °C și se coace aproximativ 30 de minute.

6

Dacă vrei ca pâinea să fie mai crocantă, scoate-o din formă și coace-o pe un grătar încă 10 - 15 minute. Pâinea se taie felii și se poate servi cu creme de brânză dulci sau picante.