Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pachețele cu merluciu

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

280 g amestec de frunze asiatice, ca pak choy și varză chinezească, tocate
4 bucăți de merluciu, circa 140 g fiecare
3 linguri busuioc proaspăt
2 căței de usturoi tocați
120 ml vin alb sec
1 lingură ulei de măsline extravirgin
0.5 bulb de fenicul de mărime medie
1 morcov
coaja rasă și zeama de la 1/2 portocală mică
sare
piper

Pilaf de bulgur cu verdețuri:

200 g bulgur
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 cățel de usturoi tocat
2 linguri busuioc proaspăt
2 linguri coriandru proaspăt
3 cepe verzi
zeama de la 1/2 lămâie
sare
piper

Util

  • Se procedează foarte simplu: se așază o felie de pește pe un pat de verdețuri, se asezonează cu ierburi aromatice și apoi se strânge într-un pachețel. E un preparat sănătos, căci nu se pierd nutrienții solubili în apă.


Preparare

    1

Se încălzește cuptorul la 240°C.

    2

Se taie 4 pătrate dintr-o folie de aluminiu, sau hârtie de pergament, cu dimensiunea de 30 cm. Se aranjează în mijlocul fiecăruia câte un sfert din frunzele asiatice. Se pune deasupra câte o bucată de pește și se presară coaja rasă și zeama de portocală, busuiocul tocat, usturoiul, vinul alb, uleiul de măsline, feniculul feliat subțire, morcovul tăiat fâșii subțiri, sare și piper. Se împăturește folia astfel încât să formeze un pachețel, lăsând puțin aer în interior, ca ingredientele să se poată găti în abur; se strâng bine marginile foliei. Se așază pachețelele pe o tavă de copt. Se lasă deoparte.

    3

Se pune bulgurul în 900 ml apă, într-o oală mare, și se dă în clocot. Se reduce flacăra la mediu-mic, se acoperă oala și se fierbe bulgurul 12-15 minute, până ce devine fraged. Se scurge, dacă este necesar.

    4

Cât timp se gătește bulgurul, se pun pachețelele în cuptor și se coc circa 10 minute. Se deschide unul dintre ele, ca să se verifice dacă peștele s-a făcut.

    5

Se afânează bulgurul cu furculița și se combină cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, busuiocul tocat, coriandrul tocat și ceapa verde feliată. Se asezonează cu sare și piper, după gust. Alături de un bol cu bulgur, i se servește fiecărei persoane câte un pachețel de pește, pe care îl va desface la masă.