kaufland.ro/retete
		
	Ouă Benedict
					Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă.  Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături. 
				
				Valori nutritive
(Per porție)- 
						
						573/2398kcal / kJ
- 
							28.2 gcarbo-hidrați
- 
							22.5 gproteine
- 
							40.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)- 
					
						
						   573/2398 kcal/kJ,
					    
					
						
						   28.2 g carbo-hidrați,
					    
					
						
						   22.5 g proteine,
					    
					
						
						   40.8 g grăsimi
					    
					
				
Ingrediente (2 porții)
| 2 | chifle cu semințe | 
| 1 lingură | unt topit | 
| 80 ml | sos olandez (se cumpără gata-preparat) | 
| 8 felii mici | bacon | 
| 1 lingură | ulei vegetal | 
| boia | |
| 1 lingură | oțet | 
| 4 | ouă | 
| ierburi pentru ornare (de ex. arpagic) | 
Preparare
- 1
Se taie chiflele și se ung cu unt. Sosul olandez se încălzește într-o oală mică. Baconul se rumenește în ulei încins și se scurge pe prosop de hârtie.
- 2
Farfuriile se ornează cu inimioare din boia. Pentru oul fiert în apă se fierb într-o oală mare 2 litri de apă și oțet. Ouăle se sparg cu atenție într-un polonic, se lasă să gliseze în apa clocotită și se fierb aprox. 2-3 minute. Gălbenușul trebuie să fie încă moale în mijloc. Ouăle se scot cu atenție cu o spumieră.
- 3
Baconul se pune pe jumătățile de chifle, se adaugă un ou, se stropește cu sos, se ornează cu ierburi și se servește.