Ostropel de pui
Ingrediente (3 porții)
100 ml | vin alb sec |
150 ml | bulion |
500 g | piept sau pulpe superioare de pui |
500 g | roşii |
50 ml | ulei |
1 | ceapă |
1 | ardei gras |
4 | căţei de usturoi |
1 | fir cimbru |
1 | foaie dafin |
sare | |
piper | |
pătrunjel proaspăt pentru servit |
Preparare
- 1
Se curăță ceapa și ardeiul, se spală și se toacă mărunt.
- 2
Carnea de pui se freacă cu sare și piper.
- 3
Se încinge uleiul şi se călește carnea de pui aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
- 4
Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. Se scoate puiul din tigaie.
- 5
În grăsimea lăsată de pui se adaugă ceapa şi ardeiul şi se călesc până se înmoaie.
- 6
Se adaugă roşiile decojite şi tăiate cuburi mici, cimbrul tocat mărunt şi dafinul. Se lasă să fiarbă până scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu. Se adaugă și bulionul dizolvat în 250 ml apă.
- 7
Se pune puiul la loc în tigaie şi căţeii de usturoi striviţi. Se fierb încă 20 minute, până ce carnea e făcută. Sosul trebuie să scadă, dar nu foarte mult.
- 8
Se serveşte presărat cu pătrunjel.