Omletă thailandeză cu tăiței
Valori nutritive
(Per porție)-
388/1624kcal / kJ
-
37 gcarbo-hidrați
-
21 gproteine
-
19 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
388/1624 kcal/kJ,
37 g carbo-hidrați,
21 g proteine,
19 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 lingurițe | amidon |
8 | ouă |
0.25-0.50 linguriță | ardei iute uscat, pisat |
2 linguri | ulei de floarea-soarelui |
125 g | tăiței de orez subțiri |
1 linguriță | ulei brun de susan |
115 g | ciuperci portobello, tăiate |
2 | morcovi |
1 | ardei gras verde, curățat de semințe |
170 g | varză albă |
2 linguri | sos de soia cu un conținut redus de sare |
2 lingurițe | oțet din vin alb |
2 lingurițe | ghimbir proaspăt |
1 lingură | semințe de susan prăjite, pentru ornat (opțional) |
piper |
Util
-
În acest preparat savuros, aromat cu ardei iute, ouăle sunt bătute împreună cu puțin amidon, pentru a căpăta o textură mai fermă. Astfel, omleta „ambalează“ perfect umplutura cu tăiței de orez și vegetale. Tăițeii de orez nu conțin gluten, fiind așadar potriviți pentru persoanele care suferă de boala celiacă și nu pot tolera alimentele cu gluten.
Preparare
- 1
Se amestecă amidonul cu 3 linguri de apă rece, într-un castron. Se adaugă ouăle și se bate totul până ce se omogenizează. Se pudrează cu praful de ardei iute și cu piper, după gust.
- 2
Se încinge 1 linguriță de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie neaderentă, cu diametrul de 20 cm, la foc mediu. Se toarnă un sfert din mixtura de ou în tigaie, înclinând-o, ca ouăle să se întindă în strat uniform și subțire. Se gătește omleta 2 minute sau până când se încheagă și se rumenește.
- 3
Se lasă omleta să alunece pe o farfurie. Se mai prepară trei omlete în mod identic, apoi se așază una peste alta, cu hârtie de pergament între ele, ca să nu se lipească. Se lasă deoparte și se păstrează calde.
- 4
Cât timp se prepară omletele, se lasă tăițeii de orez să se înmoaie în apă clocotită, timp de 4 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se scurg.
- 5
Se încinge într-un wok sau o tigaie mare restul de ulei de floarea-soarelui, împreună cu cel de susan. Se pun în ulei ciupercile, morcovii tăiați julienne în bucăți de 5 cm lungime, ardeiul tăiat fâșiuțe subțiri și varza; se prăjesc rapid, la foc iute, 4-5 minute sau până când se frăgezesc. Se adaugă sosul de soia, oțetul, ghimbirul tocat și tăițeii. Se amestecă cu grijă.
- 6
Se repartizează mixtura de vegetale și tăiței pe cele patru omlete și se pliază pe mijloc. Se presară deasupra semințele de susan, dacă se dorește. Se servesc omletele imediat.