Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Nuci de turtă dulce

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 43/​179
    kcal / kJ
  • 9 g
    carbo-hidrați
  • 0.7 g
    proteine
  • 0.6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    43/179 kcal/kJ, 9 g carbo-hidrați, 0.7 g proteine, 0.6 g grăsimi

Ingrediente (65 bucăți)

2 ouă
250 g zahăr
30 g compoziție de marțipan rece
50 g coajă de lămâie confiată
250 g făină + făină pentru blatul de lucru
1 linguriță praf de copt
1 linguriță condimente de turtă dulce
3 linguri rachiu de cireșe
1 albuș
200 g zahăr pudră
sare

Util

  • Aceste fursecuri aromate se pregătesc de obicei cu 3-4 săptămâni înainte de Crăciun, deoarece au nevoie de timp ca să se frăgezească.


Preparare

    1

Se bat ouăle și zahărul timp de 5 minute, cu brațele de tip tel ale mixerului, până devin spumoase. Se rade compoziția crudă de marțipan. Se toacă mărunt coaja de lămâie confiată. Se încorporează marțipanul ras fin și lămâia tocată în spuma de ou.

    2

Se amestecă făina cu praful de copt și condimentele de turtă dulce. Se cern peste amestecul de ou și marțipan și se frământă bine. Se presară un strat subțire de făină pe suprafața de lucru. Se formează 60-70 de nuci cu diametrul de 3 cm. Se tapetează formele cu hârtie pentru copt, se așază nucile și se lasă să stea peste noapte.

    3

Se încinge cuptorul la 160°C (140°C cu ventilator sau treapta 2-3). Înainte de a le introduce la cuptor, nucile vor fi unse pe partea inferioară cu 2 1/2 linguri de rachiu. Se introduc pe rând la cuptor cele 2 tăvi și se coc câte 20 de minute.

    4

Pentru glazură se bat spumă albușurile cu sarea, apoi se înglobează pe rând zahărul pudră și restul de rachiu. Se dau nucile prin amestec, se așază la loc în tăvile tapetate și se mai țin 3-4 minute în cuptorul stins, dar încă încins, ca să se usuce.

    5

Nucile fiind foarte tari, se țin 2 zile într-un loc umed, la înmuiat, apoi se păstrează cel puțin două săptămâni într-o cutie de tablă închisă, în care se mai pune 1 felie de pâine proaspătă, 1 măr mic sau 1 portocală.