Mușchiuleț de vită „Angus Argentina” by Chef Samuel
Ingrediente (2 porții)
| 400 g | mușchiuleț de vită |
| 6 g | sare |
| 6 g | piper |
| 100 ml | vin roșu |
| 40 ml | coniac |
| 20 g | demi-glace dulce |
| 40 ml | ulei |
| 20 g | unt semi-sărat |
| 50 g | măduvă de vită |
| 1 legătură | pătrunjel |
| 50 g | ceapă |
| 5 g | usturoi |
| 0.05 g | cimbru |
| 1 foaie | dafin |
| 300 g | cartofi |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii pentru piure, se pun la fiert și se pregătește sosul la baza căruia stă vinul roșu și coniacul.
- 2
Se face reducția vinului și a coniacului. Se fierbe mai întâi vinul, până rămâne 1/3 din cantitate, se adaugă coniacul și se repetă procesul. Se adaugă pudra demi-glace și se amestecă bine. Se completează cu sare și piper.
- 3
Măduva se lasă în apă timp de o oră pentru a se curăța bine. După aceea, se taie în felii (inele) cu cuțitul și se adăugă în sos, dar fără să se fiarbă, pentru că fiartă, măduva se va topi.
- 4
Între timp, se pregătește și piureul de cartofi: cartofii deja fierți se amestecă cu smântână și untul semi-sărat pentru a fi mai cremos.
- 5
Când totul este gata, se frige mușchiulețul în tigaie cu puțin ulei, iar când carnea e ușor rumenă se adaugă în tigaie untul, ceapa, usturoiul, cimbrul și foaia de dafin.
- 6
Separat, pentru decor, se pot pregăti câteva felii de chipsuri din cartofi. Se feliază 1-2 cartofi și se pun feliile în puțin ulei, la foc mic, spre mediu.