Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Musaca din cartofi și cotlet de porc

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc fără os
10 cartofi tăiați felii
4 ouă (mărimea M)
2 cepe tocate mărunt
2 morcovi
1 conservă pulpă de roșii
200 g cașcaval ras
200 g smântână
1 legătură pătrunjel tocat
100 ml ulei de măsline
10 g sare
8 g piper
5 g boia dulce

Preparare

    1

Rețeta de musaca este foarte populară și iubită de români. Pentru o variantă ușoară de musaca de cartofi cu carne se poate renunța la cartofii prăjiți, aceștia înlocuindu-se cu cartofii fierți. Pentru prepararea rețetei de mai jos, întâi, se pun la fiert cartofii într-o oală mare, spălați și curățați în prealabil iar peste ei se adaugă apă pentru fierbere cât sa îi acopere în totalitate. Se fierb până devin fragezi, după care se ia oala de pe foc, se scurge apa, se lasă la răcit, se decojesc și se taie în felii egale. Se va obține un preparat mai puțin caloric dar la fel de gustos.

    2

Separat, cotletul de porc se spală bine, se condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce și se pune în mașina de tocat pentru a obține o pastă. După ce s-a obținut o pastă cremoasă, se ia o tigaie mai adâncă în care s-a adăugat puțin ulei de măsline pentru a se căli carnea gata preparată și condimentată. Se adaugă ceapa tocată, morcovii rași pe o răzătoare foarte mică, sare, piper și se lasă în continuare la foc mic să se rumenească carnea împreună cu celelalte ingrediente pentru aproximativ 2-3 minute.

    3

Când carnea este gata, se adaugă roșiile zdrobite/tăiate cubulețe sau conserva cu sos de roșii. Se amestecă bine și se fierbe totul la foc mediu pentru câteva minute până scade lichidul și se formează sosul. Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă bine. Între timp, se bat ouăle și se amestecă cu smântână și cașcavalul ras sau brânză rasă după gust. Iar pentru un plus de gust, se presară cu sare, piper și un praf de boia.

    4

Cartofii gata tăiați în felii se presară cu puțină sare și piper alături de care se pregatește un vas termoizolant din sticlă sau o tavă (după preferința fiecăruia) se vor tapeta cu făină sau pesmet, după care se va pune un prim strat de felii de cartofi. Apoi, se adaugă unul de carne, încă unul de cartof și tot așa până se epuizează toate ingredientele. Ultimul strat ar trebui să fie de cartofi.

    5

Peste ultimul strat de cartofi se toarnă amestecul format din ou și smântână iar tot vasul sau tava după caz se introduce în cuptor pentru aproximativ o oră sau până când compoziția devine aurie deasupra. Straturile de cartofi, carnea tocată aromată, brânză și smântână de deasupra fac din acest fel de mâncare un aliment cu adevărat reconfortant de care să vă bucurați în orice perioadă a anului.