Mulligatawny cu bucăți de legume
Valori nutritive
(Per porție)-
585/2448kcal / kJ
-
75 gcarbo-hidrați
-
14 gproteine
-
27 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
585/2448 kcal/kJ,
75 g carbo-hidrați,
14 g proteine,
27 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1 litru | bulion de legume, preferabil de casă, slab sau consistent |
1 | ceapă tocată |
2 | morcovi tăiați în cubulețe de 1 cm |
2 | tije de țelină tăiate în cubulețe de 1 cm |
1 | păstârnac tăiat în cubulețe de 1 cm |
2 | cartofi curățați și tăiați în cubulețe de 1 cm |
50 g | ciuperci castanii tăiate felii |
1 | cățel de usturoi tocat |
2 | fire mari de coriandru proaspăt tocate |
sare | |
piper |
Ceapă cu curry:
1 lingură | ulei de floarea-soarelui |
1 | ceapă |
1 | cățel de usturoi, zdrobit |
1 lingură | pastă de curry slabă |
Raita de mere și dovlecei:
1 | dovlecel mic |
1 | bucată castravete de 7,5 cm |
1 | măr de desert |
150 g | iaurt simplu degresat |
2 linguri | pătrunjel tocat |
frunze proaspete de mentă |
Util
-
Această supă ușor condimentată este robustă și satisfăcătoare – alegerea perfectă pentru o masă simplă într-o zi rece. Cantități generoase de raita proaspătă, rece, aduc supei un contrast minunat ca aromă și textură, care se finalizează cu ceapă prăjită cu curry.
Preparare
- 1
Se pune bulionul la fiert într-o cratiță mare. Când clocotește se adaugă ceapa tăiată felii subțiri, morcovii, țelina, păstârnacul, cartofii, ciupercile și usturoiul. Se pun din nou la fiert. Când clocotesc se face focul mic și se acoperă cratița. Se fierb la foc mic 30 de minute. Legumele trebuie să fie moi și să se sfărâme când sunt zdrobite cu furculița pe marginea cratiței.
- 2
Între timp se prepară ceapa cu curry. Se încălzește uleiul într-o tigăiță, se adaugă ceapa și se prăjește la foc potrivit, amestecând din când în când, 10–12 minute sau până când ceapa se moaie și începe să se caramelizeze. Se adaugă usturoiul și se mai prăjesc 1–2 minute. Se adaugă pasta de curry și 1 lingură de apă, apoi se fierb, amestecând, încă 2–3 minute. Se iau de pe foc și se lasă deoparte.
- 3
Pentru prepararea raitei, dovlecelul și castravetele se rad într-un castron. Se scoate miezul de la măr, se rade și se pune peste dovlecel și castravete. Se adaugă amestecând ușor iaurtul și pătrunjelul. Frunzele de mentă se rup sau se toacă mare cu foarfeca și se amestecă în raita. Se pun într-un castronel de servit și se lasă deoparte.
- 4
Jumătate din supă se face piure într-un robot de bucătărie până se uniformizează, apoi se toarnă înapoi în supa din cratiță. Alternativ, se poate utiliza un dispozitiv de făcut piure și se face piureul direct în cratiță, lăsând unele legume cubulețe. Se reîncălzește supa și se pun sare și piper după gust. Dacă supa este prea groasă, se adaugă puțină apă fiartă.
- 5
Se amestecă ușor în supă ceapa cu curry și coriandrul proaspăt tocat, apoi se toarnă supa în castronele calde. Se servește imediat.