Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Moules frites

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 969/​4053
    kcal / kJ
  • 73 g
    carbo-hidrați
  • 51 g
    proteine
  • 46 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    969/4053 kcal/kJ, 73 g carbo-hidrați, 51 g proteine, 46 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

800 g cartofi fierți tare
2 linguri ulei
150 g praz
150 g morcovi
100 g țelină
1 lingură unt
50 ml supă de legume
0.33 l bere blondă
2 kg midii proaspete
6 tulpini pătrunjel
3 linguri muștar
4 linguri maioneză
sare
piper

Preparare

    1

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie în bastonașe cu o grosime de aproximativ 1 cm și se răstoarnă într-un castron mare cu apă rece, apoi se clătesc până când apa rămâne transparentă. Dacă este nevoie, se schimbă apa. Bastonașele se strecoară, se lasă să se scurgă și se usucă cu un prosop de bucătărie, prin tamponare.

    2

Cartofii se amestecă apoi într-un castron cu ulei și 1 linguriță de sare și se distribuie uniform pe o tavă cu hârtie de copt, fără să se atingă între ei. Se coc în cuptorul pre-încins (aragaz electric: 200°C / aer de circulație: 180 °C) aproximativ 30 minute, până se rumenesc. După jumătate din timp, se întorc pe partea cealaltă.

    3

Între timp, se curăță, respectiv se decojesc legumele, se spală și se scurg, apoi se taie în bucăți mici. Midiile se curăță, aruncându-le pe cele deschise. Untul se încălzește într-o cratiță, se adaugă legumele și se înăbușă aproximativ 2 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta. Se adaugă supa și berea, se lasă să dea în clocot, apoi se condimentează cu sare și piper. Se adaugă midiile și se lasă să fiarbă, cu capac deasupra, aproximativ 15 minute, la foc mic.

    4

Pentru sos, se spală pătrunjelul, se usucă prin scuturare, se rup frunzulițele și se toacă mărunt. Se amestecă muștarul cu maioneză și puțin pătrunjel. Cartofii se scot din cuptor, se presară cu boia și se așază împreună cu midiile pe farfurie. Se presară restul pătrunjelului deasupra midiilor.