Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Miniclătite cu sirop de arțar

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 540/​2260
  kcal / kJ
 • 36 g
  carbo-hidrați
 • 20 g
  proteine
 • 35 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  540/2260 kcal/kJ, 36 g carbo-hidrați, 20 g proteine, 35 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

50 g migdale măcinate
50 g alune de pădure măcinate
50 g mălai
25 g făină de alac, grâu sau cocos
1 linguriță praf de copt
1 praf sare
2 ouă
250 g chefir
100 ml apă minerală carbogazoasă
unt sau ulei de cocos bio
sirop de arțar

Util

 • Grație alunelor, aceste clătite pufoase sunt foarte hrănitoare, furnizează acizi grași valoroși și au un gust delicios: ele sunt stropite din plin cu sirop de arțar, cu un conținut bogat de minerale. O salată de fructe proaspete se asortează cu aceste clătite.


Preparare

  1

Într-un castron, se amestecă migdalele și alunele cu cele două sortimente de făină și cu mălaiul, cu praful de copt și cu sarea.

  2

În alt castron, se bat ouăle cu chefirul. Se adaugă amestecul cu ouă în cel uscat, cu alune și făinuri. Se adaugă apa minerală și se amestecă până când rezultă un aluat neted pentru clătite.

  3

Se încinge puțin unt sau ulei de cocos într-o tigaie. Se pune câte un polonic de aluat în tigaie pentru fiecare clătită; se prepară câte două clătite deodată. Se prăjesc la foc mediu, câte 3-4 minute, până când sunt rumen-aurii, apoi se întorc pe cealaltă parte și se lasă până sunt rumenite.

  4

Se coc restul clătitelor, până când se consumă tot aluatul. Clătitele se stropesc din belșug cu sirop de arțar, cât sunt calde, și se servesc imediat.