Mini tarte cu mere și cremă de lapte
Ingrediente (6 porții)
| 1 pachet | aluat foitaj |
| 500 g | mere |
| 4 | ouă |
| 300 g | zahăr |
| 150 g | unt |
| 40 g | amidon |
| 500 ml | lapte de vacă |
| 10 g | scorțișoară |
| 1 praf | sare |
| 50 g | migdale întregi nedecojite |
| vanilie |
Pentru decor:
| păstaie de vanilie |
Preparare
- 1
Aluatul foietaj, la temperatura camerei, se taie în 12 pătrățele egale, se ung cu unt topit și se pun într-o formă de brioșă și se lasă în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C. Acestea sunt gata atunci când coșulețele au o culoare aurie.
- 2
În paralel, merele se curăță, se taie cubulețe și se sotează cu 100 g de zahăr cu mere și un praf de scorțișoară. Se iau de pe foc și se lasă la răcit.
- 3
Laptele încălzit se amestecă cu untul, amidonul, zahărul rămas, praful de sare și vanilia, preferabil cu mixerul, pentru 3-5 minute, până când compoziția devine lucioasă. Cu ajutorul unei linguri sau un poș, se umplu coșulețele cu crema de lapte. Se presara 2-3 migdale întregi pentru o textură crocantă a desertului. Fiecare mini-tartă se ornează cu merele caramelizate și se lasă la rece pentru câteva ore.
- 4
Mini-tartele cu mere și cremă de lapte pot fi servite alături de cu un pahar de vin spumant.