Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Mici de porc la grătar cu cartofi coin de rue

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

900 g mici de porc
100 g unt
500 g cartofi
250 g cașcaval
50 g boia dulce
10 g cimbru proaspăt
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Micii nu trebuie gătiți imediat. Aceștia se lasă în frigider între 3 si 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne, aroma condimentelor. Ca să aibă crusta rumenă și interiorul suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul sau tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Se mai lasă cel mult 10 minute și se îndepărtează rapid dacă nu se dorește să devină fazi sau uscați.

    2

Cartofii se curăță, se spală, se taie în felii longitudinale și se pun la fiert într-o oală adâncă cu sare și unt. Din momentul în care încep să fiarbă, se lasă circa 20 de minute pe foc, apoi se pun deoparte și se scurg de apă. Peste cartofi se adaugă cașcavalul, untul topit, sare și piper și se amestecă bine de tot.

    3

Compoziția rezultată se așează într-o tavă unsă bine cu unt, apoi se introduce în cuptorul preîncalzit la temperatura de 180°C si se lasă la rumenit pentru câteva minute cat să se topească cașcavalul. Spre final se mai poate adăuga un strat de cașcaval ras și se mai lasă în cuptor pentru aproximativ 1-3 minute, până se rumenește totul frumos. După coacere este indicat ca compoziția de cartofi să fie lăsată la răcit pentru aproximativ 5-10 minute la temperatura camerei deoarece la final cartofii vor avea o formă și o culoare foarte frumoasă.

    4

Pe o farfurie întinsă se așează în mijloc micii, mărginiți cartofi și presărați cu sare, piper, o crenguță de cimbru proaspăt, pătrunjel și ceapă verde tăiată mărunt pentru un aspect si o aromă proaspătă.