Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Meringue de lămâie

Meringue de lămâie

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

150 ml fresh de lămâie
50 ml fresh de portocale
200 g biscuiţi
150 g unt
200 g zahăr
150 g zahăr pudră
100 g amidon
50 g unt de arahide
4 ouă
esență de lămâie

Preparare

1

Biscuiții se dau prin mașina de tocat și se obține astfel o pudră grunjoasă de biscuiți care se omogenizează cu zahărul pudră, untul de arahide și cu 100 g de unt obișnuit.

2

Se alege o formă rotundă, cu marginile detașabile.

3

Se întinde blatul de biscuit cu ajutorul unei spatule. Se dă la frigider pentru 2 ore.

4

Se separă gălbenușurile de albușuri. Se amestecă pe foc mic cele două tipuri de fresh cu jumătate din cantitatea de zahăr și cu amidonul. Se fierbe compoziția timp de 5 minute. Se adaugă treptat câte un gălbenuș. Se amestecă încontinuu pentru a se încorpora foarte bine.

5

Se adaugă restul de unt. Se mai lasă pe foc 2-3 minute până când se îngroașă crema. Se lasă să se răcească puțin, dar nu foarte mult pentru că se va întări foarte repede. Se poate asezona cu esență de lămâie.

6

Se scoate blatul din frigider și se toarnă budica de lămâie peste blat, în forma detașabilă. Se dă din nou la frigider.

7

Se bat albușurile spumă. Se adaugă în ploaie restul de zahăr. Se bat bine până când bezeaua este foarte tare.

8

Se scoate prăjitura din frigider și se ornează cu bezea. Se introduce forma în cuptorul preîncins. Se coace timp de 10 minute la 140⁰ și apoi încă 5 minute la 160⁰C.


Poate ai poftă și de...