Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Mere coapte cu mac umplute

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 449/​1878
    kcal / kJ
  • 28.1 g
    carbo-hidrați
  • 8 g
    proteine
  • 33.6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    449/1878 kcal/kJ, 28.1 g carbo-hidrați, 8 g proteine, 33.6 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 mere mici acrișoare (de ex. Boskop, Cox Orange)
1 lingură coacăze uscate
1 lingură zahăr vanilat
5 linguri mac măcinat
125 g brânză proaspătă
1 lingură unt
40 g zahăr
200 ml smântână
miezul de la 1 păstaie de vanilie

Preparare

    1

Merele se spală și se scot semințele cu un dispozitiv special. Coacăzele se toc mărunt, se amestecă cu zahărul vanilat, macul și brânza proaspătă și umplutura se introduce în mere. Merele se așează într-o tavă termorezistentă și se coc în cuptorul încins, la 180°C (Gaz: Treapta 3, recirculare 160°C) aprox. 40-45 minute.

    2

Pentru sos se topește untul într-o oală, se adaugă zahărul și se caramelizează, scuturând oala din când în când, astfel încât zahărul să se caramelizeze uniform. Se toarnă încet smântâna, se adaugă miezul de vanilie, se dă în clocot și se fierbe aprox. 10 minute până devine un sos gros, amestecând constant.

    3

Merele se așează pe farfurie cu sosul, se ornează, după gust, cu migdale rumenite și se servesc.