Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Mâncare de fasole cu șunculită țărănească

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

500 g fasole albă, boabe
900 g șunculiță țărănească
2 cepe medii
1 bucăți morcov
1 bucăți rădăcină de pătrunjel
150 ml ulei de floarea soarelui
400 g pastă de roșii cu ardei copt
10 g sare
8 g piper
10 g cimbru
2 foi de dafin
1-2 legături pătrunjel verde
1-2 legături mărar
3-4 căței de usturoi

Preparare

    1

Boabele de fasole se spală bine si se lasă în apă rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, fasolea se clătește bine și se pune la fiert în apă fierbinte după care se lasă să dea în două-trei clocote. Apoi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă călduță și din nou, se pune la fiert în apă fierbinte, cât să fie acoperită în întregime. Se lasă la fiert pentru două-trei clocote pe foc, apoi se scurge, se clătește și se pune din nou la fiert, cu apă mai multă, de data aceasta.

    2

Se feliază șunculița și se presară cu sare, piper, boia dulce, boia iute și se lasă separat pentru câteva minute. Într-o tigaie încinsă se pun câteva linguri de ulei după care feliile de șunculiță se rumenesc pe ambele părți pentru aproximativ 15 minute. Ulterior, se scurge excesul de ulei și se lasă deoparte. Se completează uleiul rămas în tigaie cu altul proaspăt și se călește o ceapă tocată mărunt în el, dar se adaugă și o lingură de apă.

    3

Între timp, se pregătesc legumele. Se curăță, se spală și se toacă în cuburi. Când ceapa devine aurie, se adaugă pasta de roșii și se lasă să fiarbă până se formează un sos care se asezonează cu sare, piper și cimbru, dar și doi căței de usturoi răzuiți. Restul legumelor se adaugă la fiert, peste fasolea aproape preparată. Se adaugă și două foi de dafin care nu se lasă să fiarbă mai mult de 10 minute, pentru a nu lăsa un gust amar.

    4

Când fasolea este bine patrunsă, la fel și legumele, se adaugă șunculița rumenită și sosul de roșii.

    5

Înainte de stingerea focului, se adaugă și restul de usturoi pisat, mărarul tocat și se potrivește gustul iahniei cu sare, piper și cimbru. După stingerea focului, se adaugă și pătrunjelul tocat mărunt.

    6

Iahnia de fasole se servește alături de murăturile preferate.