Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Lumache cu salsa de castraveți

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 410/​1716
    kcal / kJ
  • 65 g
    carbo-hidrați
  • 13 g
    proteine
  • 12.5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    410/1716 kcal/kJ, 65 g carbo-hidrați, 13 g proteine, 12.5 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

225 g lumache (melcișori) sau alte paste scobite integrale
4 linguri pătrunjel proaspăt tocat
4 linguri mentă proaspătă tocată
4 linguri chives proaspăt tocat
2 linguri tarhon proaspăt, tocat
4 roșii, descojite, curățate de semințe și tocate
200 g iaurt cu conţinut redus de grăsime
1 avocado
sare
piper
fire de mentă proaspătă, pentru ornat

Salsa de castraveți:

4 tije de țelină tocate mărunt
1 ardei gras verde
4 cepe verzi
50 g năsturel
100 g mango uscat tăiat bucățele
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 măr de desert dulce-acrișor și crocant, ca Braeburn sau Jonagold
jumătate de castravete tăiat cubulețe
coaja rasă de la 1 lămâie verde (opțional)

Util

  • Micile paste în formă de melci, numite lumache, absorb dressingul din iaurt și roșii, astfel că fiecare bucățică este plină de gust. O salsa răcoritoare din legume și fructe aduce un plus de valoare nutrițională, ca și un contrast incitant de gust și textură. Înmoaie în salsa bucăți de pâine caldă, cu coajă crocantă. AVANTAJE: Vitamina C din fructe și legume este distrusă ușor în timpul gătitului, consumarea lor crudă aducând maximum posibil de vitamină. Bacteriile folosite pentru a prepara iaurtul sunt cunoscute ca menținând echilibrul dintre bacteriile „prietenoase” și „neprietenoase” care trăiesc în tractul digestiv. Pastele integrale sunt excelente pentru cei care țin o dietă fără gluten. SUGESTII: Este o excelentă rețetă și pentru paste cu porumb și vegetale (de asemenea folositoare pentru cei care țin o dietă fără gluten), căci textura fermă și gustul puțin înțepător se echilibrează cu salsa crocantă și ușoară. Dacă dorești, adaugă un cățel de usturoi, tocat mărunt, la dressingul de iaurt. În loc de mango, poți folosi și alte fructe. Ananasul și caisele uscate sunt, ambele, variante delicioase.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până ce sunt al dente.

    2

Între timp, se amestecă într-un castron mare pătrunjelul cu mentă, chives, tarhon și roșii (castronul trebuie să fie destul de mare ca să încapă în el și pastele). Se asezonează și se adaugă iaurtul.

    3

Se scurg pastele cu grijă, scuturându-le în sită ca să nu păstreze lichid în concavități. Se adaugă pastele fierbinți în dressingul de iaurt și se amestecă bine cu o lingură. Se acoperă castronul și se lasă să se răcorească. Salata de paste se poate servi caldă sau rece, caz în care se pune în frigider 1 oră, ca să se răcească complet. Pastele pot fi drese astfel cu câteva ore în avans, dacă îți este mai ușor.

    4

Între timp, se amestecă țelina, ardeiul gras curățat și tăiat cubulețe sau tocat, castravetele și ceapa verde feliată subțire sau tocată. Se adaugă suc de lămâie verde, dacă se folosește, năsturel tocat grosier și cubulețe de mango uscat. Se acoperă și se pune deoparte.

    5

Chiar înainte de a servi salata, se adaugă ulei în mixtura de castravete și se asezonează după preferință. Mărul se taie în patru, se curăță și se taie cubulețe, lăsându-i coaja. Se adaugă la salsa și se amestecă bine.

    6

Se taie avocado în jumătate și se îndepărtează sâmburele, apoi se taie în sferturi, pe lungime, și se descojește. Se taie miezul bucățele și se amestecă cu pastele.

    7

Se servește salsa de castraveți ca un acompaniament la paste, astfel încât să poată fi adăugată după gustul fiecăruia. (Pastele fierbinți absorb dressingul de iaurt, devenind relativ uscate când se răcesc, astfel că salsa de castraveți acționează ca un al doilea dressing.) Se ornează cu fire de mentă și se servește imediat.