Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Limbă cu măsline

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 kg limbă de vită
2 cepe mici
2 morcovi
1 rădăcină de țelină
2 linguri ulei
3 căței de ustoroi
450 ml suc de roşii
1 linguriță praf de boia
1 frunză de dafin
1 crenguță de cimbru
piper
125 ml vin alb
175 g măsline verzi, nesărate, fără sâmburi
175 g măsline negre, nesărate, fără sâmburi
sare

Preparare

    1

1. Iată reţeta pentru limbă de vită cu măsline. 1. Se fierbe limba de vită în apă cu sare timp de 70 – 80 de minute. După 65 de minute, se adaugă o ceapă, 1 morcov și o rădăcină de țelină. După ce s-a fiert limba, se scoate, dar apa în care a fiert se păstrează. Limba se lasă foarte puțin la răcit, se curăță de piele și se taie felii subțiri. 1. Se pune o tigaie pe foc, se adaugă ulei și se încinge. Se pune 1 morcov ras, o ceapă rasă și ea și se călesc până se înmoaie. Apoi, se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă câteva secunde și se adaugă feliile de limbă. Se pune sucul de roșii, praful de boia, frunza de dafin, cimbrul, piper și vinul. Dacă mai este nevoie, se adaugă puțin câte puțin din apa în care a fiert limba. Se fierbe timp de 15 minute, la foc mic. Apoi, se pun și măslinele tăiate în jumătăți și se mai lasă pe foc încă 3-5 minute până se întrepătrund aromele și scade sosul. 1. La final, se gustă și se adaugă sare dacă este nevoie. Se presară pătrunjel proaspăt tocat și se servește preparatul limbă cu măsline.