Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Lasagna vegetariană de dovleac și spanac

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 662/​2769
    kcal / kJ
  • 66 g
    carbo-hidrați
  • 23 g
    proteine
  • 33 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    662/2769 kcal/kJ, 66 g carbo-hidrați, 23 g proteine, 33 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

200 g foi de lasagna
400 g roșii pasate
1 linguriță cimbru proaspăt tocat
sare
piper
750 g dovleac Hokkaido
2 cepe
300 g spanac (congelat)
3 linguri ulei de măsline extra virgin
2 căței usturoi
nucșoară măcinată
4 linguri făină de grâu (tip 405)
2 linguri margarină
200 ml supă de legume
0.5 linguriță scorțișoară măcinată
125 g mozzarella
500 ml lapte 3,5% grăsime

Preparare

    1

Se decongelează spanacul. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade.

    2

Dovleacul se taie în jumătate, se îndepărtează tulpina și semințele și se taie cu tot cu coajă în cubulețe.

    3

Ceapa se taie în jumătăți și apoi în cubulețe. Usturoiul se decojește și se toacă mărunt.

    4

Se încinge uleiul de măsline, se înăbușă cubulețele de ceapă și usturoi. Se adaugă cubulețele de dovleac și se prăjesc. Se adaugă cimbrul și se prăjește puțin.

    5

Se adaugă tomatele și supa și se condimentează cu scorțișoară, sare și piper. Se dă în clocot și se fierbe la foc mic, timp de 8–10 minute.

    6

Pentru sosul Béchamel cu spanac se topește margarina, se amestecă treptat cu făina. Se adaugă laptele și se dă în clocot amestecând continuu.

    7

Se lasă frunzele de spanac să se usuce, se adaugă în sos, se condimentează cu nucșoară, sare și piper.

    8

Se așază în straturi foile de lasagna, dovleacul și sosul Béchamel, iar pe ultimul strat se toarnă sos Béchamel.

    9

Se presară brânza și se coace aproximativ 25 de minute.