Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Lasagna din carne tocată de porc

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg carne tocată de porc
2 cepe mari
3 morcovi
1 ardei gras
100 ml vin roșu
800 g roșii
2 căței usturoi
2 legături pătrunjel proaspăt
3 foi de dafin
50 g unt
1 L lapte
50 g parmezan
20 foi de foi de lasagna
10 g sare
10 g piper

Preparare

    1

Se pregătesc foile de lasagna. Între timp se curăță ceapa și morcovii, se spală și se toacă mărunt iar într-o tigaie cu puțin ulei încins la foc mediu se călește ceapa. Când ceapa este rumenită, se adaugă morcovii și se amestecă până ce legumele devin moi. Separat, se aranjează foile de lasagna pe un prosop umed. Se acoperă cu alt prosop umed și se mai aranjează deasupra un strat de foi. Ultimul strat de foi trebuie să fie neapărat acoperit cu un prosop umed astfel încât acestea să nu se usuce până se va pregăti sosul.

    2

Se spală și se toacă ardeiul. Se adaugă în tigaie cu celelalte legume și se amestecă. Se pregătesc timp de 5-7 minute la foc moderat, amestecându-se periodic până ce se întrepătrund ingredientele. Carnea tocată se adaugă în tigaie și se lasă la gătit la foc mic. Se toarnă peste toată compoziția vin și se continuă să se gătească la foc moderat până ce vinul se evaporă, amestecând cu o spatulă. Se spală roșiile și se taie pe jumatate, apoi se dau pe răzătoare cu excepția cojii. Se toarnă piureul de roșii în tigaie și se amestecă. Se gătește până ce lichidul se va evapora, iar uleiul va iesi la suprafată (sosul va căpăta o nuanță roșie intensă). Procesul va dura aproximativ 15-20 de minute. Se toarnă usturoiul și pătrunjelul în tigaie peste restul ingredientelor, se amestecă și se acoperă tigaia cu un capac lăsând la foc mic să se gătească în continuare pentru aproximativ 10 minute.

    3

Se pregătește sosul bechamel: se topește untul într-o tigaie apoi se adaugă laptele amestecând continuu într-un tempou mai rapid. Se potrivește cu sare, piper și frunze de dafin și se amestecă până ce sosul ajunge la punctul de fierbere ca apoi să se ia de pe foc și să se lase la odihnit. Se adaugă parmezanul și se amestecă până ce asesta se va topi și se va obține un sos omegen.

    4

Se asamblează lasagna: se aranjează foile într-o forma de copt, preventiv unsă cu puțin unt. Pe fiecare foaie se aranjează câte un strat de carne cu legume, apoi se acoperă cu sos becahamel. Se aranjează urmatoarea folie și se alternează iarăși straturile de carne și sos. Se asamblează porțile de lasagne cu câte 5 foi pentru fiecare. Ultima foaie se acoperă cu un strat generos de sos bechamel Se coace lasagne în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.