Lapte auriu
Valori nutritive
(Per porție)-
213/891kcal / kJ
-
23 gcarbo-hidrați
-
2 gproteine
-
12 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
213/891 kcal/kJ,
23 g carbo-hidrați,
2 g proteine,
12 g grăsimi
Ingrediente (6 pahare)
Pentru pastă:
30 g | curcuma |
30 g | ghimbir |
60 g | ulei de nucă de cocos |
1 | baton de scorţişoară |
3 păstăi de | cardamom măcinat |
piper praspăt măcinat | |
nucșoară proaspăt rasă |
Pentru lapte:
2 | portocale bio |
1 litru | lapte vegetal (de exemplu lapte de soia sau de migdale) |
3 linguri | sirop de agave |
Util
-
Laptele auriu poate fi excelent aromatizat prin încălzirea anasonului în laptele vegetal. Rețeta pentru pasta de turmeric poate fi realizată într-o cantitate mai mare și depozitată într-un borcan în frigider. Astfel, pasta va avea un termen de valabilitate lung și un laptele auriu poate fi pregătit oricând în cel mai scurt timp. Bucură-te de o rețetă fără lactoză Când cumperi ingredientele, asigură-te că alegi produse fără lactoză.
Preparare
- 1
Pentru pastă, se curata turmericul si ghimbirul si se taie in felii subtiri. Se topește 1 lingură de ulei de nucă de cocos într-o cratiță mică, se adaugă turmeric, ghimbir, scorțișoară și păstăi de cardamom și se fierb timp de 1 minut.
- 2
Se adaugă 100 mililitri de apă, se adaugă piper și nucșoară și se fierbe la foc mediu timp de 10 până la 15 minute până când lichidul este pe jumătate redus. Adăugați restul de ulei de nucă de cocos și topiți-l. Îndepărtați păstăile de cardamom și batonul de scorțișoară. Se formează un piure fin cu blenderul, se toarnă într-un borcan și se păstrează în frigider.
- 3
Pentru laptele auriu, se spală portocalele în apă fierbinte, se taie, și se stoarce sucul. Se încălzește sucul de portocale cu laptele vegetal, se amestecă în pastă, se omogenizeazăcu un blender, se condimentează cu sirop de agave și coajă de portocale și se umplu 6 pahare.
- 4
Se serveste laptele auriu după preferințe cu băutura de plante spumată, felii proaspete de portocală si scorțișoară.