Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Lămâi umplute
© Burda România

Lămâi umplute

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 bucăți)

6 lămâi mijlocii
150 g zahăr tos
1 ou
100 g făină
1 l lapte
200 g unt
150 g zahăr pudră
8 batoane de napolitane cu cremă de cacao

Util

  • Umpli lămâile și le lași la rece pentru 2 ore. Înainte de a le servi, le decorezi cu batoanele de napolitane umplute.


Preparare

    1

Speli lămâile și le ștergi cu un șervet. Tai patru lămâi în jumătăți, pe lungime, apoi le îndepărtezi cu grijă miezul, pe care îl vei folosi pentru alte preparate.

    2

Fierbi la bain-marie zahărul tos împreună cu făina, laptele și oul, amestecând energic până când crema începe să se îngroașe. Răcești repede crema, introducând vasul într-unul mai mare, cu apă rece.

    3

Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei, cu zahărul pudră. Încorporezi treptat crema răcită, zeama și coaja rasă a lămâilor rămase.