Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Inimioare cu marțipan
© Burda România

Inimioare cu marțipan

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (25 bucăți)

175 g făină
75 g amidon
165 g unt
50 g zahăr tos
1 ou
50 g zahăr pudră
0.5 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilinat
1 vârf de cuțit sare
0.5 pahar gem de caise
150 g marțipan
100 g ciocolată
fulgi de migdale sau fistic decojit, pentru decor

Preparare

    1

Cerni într-un castron făina, amidonul și praful de copt, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul, în prealabil frecat spumă cu zahărul, zahărul vanilinat și oul.

    2

Omogenizezi și frămânți puțin aluatul care va fi potrivit de tare. Îl ambalezi în folie de plastic și îl păstrezi la rece pentru 1/2 oră.

    3

Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie de 3-4 mm și decupezi inimioare, cu o formă pentru fursecuri.

    4

În tava tapetată cu hârtie de copt, coci inimioarele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 8-10 minute. Le scoți pe rând pe un platou și, cât sunt calde, le ungi cu un strat fin de gem de caise.

    5

Presari zahăr pudră pe o hârtie de copt, pui marțipanul și acoperi cu altă hârtie de copt. Întinzi marțipanul între cele două foi, în strat de 3-4 mm. Îndepărtezi hârtia de deasupra și tai inimioare, cu aceeași formă pentru fursecuri.

    6

Așezi o inimioară de marțipan între două inimioare de aluat și presezi ușor. Le glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie și le decorezi cu fulgi de migdale.