Inimioare cu marțipan
Ingrediente (25 bucăți)
| 175 g | făină |
| 75 g | amidon |
| 165 g | unt |
| 50 g | zahăr tos |
| 1 | ou |
| 50 g | zahăr pudră |
| 0.5 plic | praf de copt |
| 1 plic | zahăr vanilinat |
| 1 vârf de cuțit | sare |
| 0.5 pahar | gem de caise |
| 150 g | marțipan |
| 100 g | ciocolată |
| fulgi de migdale sau fistic decojit, pentru decor |
Preparare
- 1
Cerni într-un castron făina, amidonul și praful de copt, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul, în prealabil frecat spumă cu zahărul, zahărul vanilinat și oul.
- 2
Omogenizezi și frămânți puțin aluatul care va fi potrivit de tare. Îl ambalezi în folie de plastic și îl păstrezi la rece pentru 1/2 oră.
- 3
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie de 3-4 mm și decupezi inimioare, cu o formă pentru fursecuri.
- 4
În tava tapetată cu hârtie de copt, coci inimioarele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 8-10 minute. Le scoți pe rând pe un platou și, cât sunt calde, le ungi cu un strat fin de gem de caise.
- 5
Presari zahăr pudră pe o hârtie de copt, pui marțipanul și acoperi cu altă hârtie de copt. Întinzi marțipanul între cele două foi, în strat de 3-4 mm. Îndepărtezi hârtia de deasupra și tai inimioare, cu aceeași formă pentru fursecuri.
- 6
Așezi o inimioară de marțipan între două inimioare de aluat și presezi ușor. Le glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie și le decorezi cu fulgi de migdale.