Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Inimă din aluat

Inimă din aluat

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 329/​1374
    kcal / kJ
  • 52.2 g
    carbo-hidrați
  • 72.3 g
    proteine
  • 10.4 g
    grăsimi
  • 4.5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    329/1374 kcal/kJ, 52.2 g carbo-hidrați, 72.3 g proteine, 10.4 g grăsimi, 4.5 UG

Ingrediente (10 bucăți)

500 g făină
1 cub drojdie proaspătă (= 42 g)
50 g zahăr
250 ml lapte călduț
100 g unt topit
1 gălbenuș
100 g zahăr pudră
2-3 linguri suc de lămâie
câteva picături colorant alimentar roșu

Preparare

1

Făina se strecoară într-un castron, în mijloc se face o adâncitură, se sfărâmițează drojdia în aceasta, se presară cu un pic de zahăr, se amestecă cu puțin lapte și se ține acoperită, într-un loc cald, aprox. 20 de minute să crească. Untul, gălbenușul, restul de zahăr și restul de lapte se adaugă la maia, se amestecă omogen și se lasă să crească încă aprox. 30 de minute.

2

Aluatul se rulează în 2 rulouri subțiri, acestea se răsucesc, se formează inimioare și se așează pe tava cu hârtie de cop și se mai lasă să crească încă aprox. 20 minute. Inimioara se coace în cuptorul încins în prealabil, la 180 °C (Gaz: Treapta 3, Aer de recirculare 160 °C) aprox. 30-35 minute.

3

Inimioara se lasă să se răcească pe un grilaj de bucătărie. Zahărul pudră se omogenizează cu sucul de lămâie și se adaugă colorantul alimentar să devină roz. Inima se unge cu amestecul, se presară, dacă doriți, cu inimioare mici, se lasă să se usuce și se servesc.


Poate ai poftă și de...