Înghețată de fructe de pădure
Valori nutritive
(Per porție)-
127/531kcal / kJ
-
32.6 gcarbo-hidrați
-
1 gproteine
-
0.3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
127/531 kcal/kJ,
32.6 g carbo-hidrați,
1 g proteine,
0.3 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
2 | banane |
50 g | fructe de pădure (congelate) |
1 lingură | miere |
Pentru decor:
mentă proaspătă | |
coacăze roșii | |
semințe de cânepă |
Util
-
Dintre toate fructele, fructele de pădure conțin cele mai mari cantități de antioxidanți. Aceștia ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Conținutul mare de fitochimicale, cele care dau fructelor culoarea lor intensă, ajută atât la încetinirea procesului de îmbătrânire, cât și la prevenirea bolilor de inimă. De asemenea, fructele de pădure sprijină detoxifierea organismului, ajutând sistemul limfatic, rinichii și intestinele să elimine toxinele din organism.
Preparare
- 1
Cu 24 de ore înainte de prepararea înghețatei, se depoziteză bananele (fără coajă) în congelator. Fructele de pădure se cumpără deja înghețate.
- 2
Se mixează bananele, fructele de pădure și mierea (se poate înlocui cu sirop de agave) până când compoziția devine cremoasă. Nu se mixează foarte mult, ca să nu se dezghețe fructele de pădure.
- 3
Se așază înghețata într-o cupă de servit și se decorează cu coacăze roșii, semințe de cânepă și mentă proaspătă.
- 4
Se servește imediat.