Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Iaurt raw vegan
© RawCoco

Iaurt raw vegan

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 276/​1154
    kcal / kJ
  • 15 g
    carbo-hidrați
  • 9 g
    proteine
  • 22 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    276/1154 kcal/kJ, 15 g carbo-hidrați, 9 g proteine, 22 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

150 g nuci de caju
1 linguriță probiotice (pulbere)
175 ml apă
zeama de la jumătate de lămâie

Decor:

goji
merișoare
fulgi de ovăz

Util

  • Probioticele sunt microorganisme sau bacterii prietenoase care ajută la menținerea stării de sănătate a tubului digestiv și, implicit, a întregului organism. Ele ajută la asimilarea substanțelor nutritive în organism și creează, în același timp, un filtru intestinal protector împotriva microbilor. Beneficiile consumului de probiotice: ajută la reglarea tranzitului intestinal și la sintetizarea vitaminelor din complexul B, luptă împotriva infecțiilor și întăresc sistemul imunitar. Pulberea de probiotice poate fi achiziționată din farmacii sau de la magazinele naturiste.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: Nucile de caju se lasă la hidratat, în apă, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, nucile de caju se clătesc foarte bine, în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

    2

Se mixează nucile de caju, apa şi probioticele, până când se transformă într-o pastă cremoasă și lichidă.

    3

Se adaugă sucul de lămâie.

    4

Compoziţia rezultată se transferă într-un borcan de sticlă. Se decupează o folie alimentară și se acoperă gura borcanului.

    5

Se lasă la temperatura camerei timp de 8-12 ore pentru ca probioticele să fermenteze laptele din caju. Textura iaurtului va fi una aerată cu bule de aer.

    6

Se transferă iaurtul din borcan în paharele din care se va servi și se decorează cu goji, merișoare si fulgi de ovăz.

    7

Daca nu se consumă toată cantitatea de iaurt, aceasta se depozitează în frigider, pentru a opri fermentarea. Se poate păstra la rece o săptămână.