Iaurt raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
276/1154kcal / kJ
-
15 gcarbo-hidrați
-
9 gproteine
-
22 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
276/1154 kcal/kJ,
15 g carbo-hidrați,
9 g proteine,
22 g grăsimi
Ingrediente (2 Porție)
zeama de la jumătate de lămâie | |
175 ml | apă |
1 linguriță | probiotice (pulbere) |
150 g | nuci de caju |
Decor:
goji | |
fulgi de ovăz | |
merișoare |
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Nucile de caju se lasă la hidratat, în apă, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, nucile de caju se clătesc foarte bine, în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează nucile de caju, apa şi probioticele, până când se transformă într-o pastă cremoasă și lichidă.
- 3
Se adaugă sucul de lămâie.
- 4
Compoziţia rezultată se transferă într-un borcan de sticlă. Se decupează o folie alimentară și se acoperă gura borcanului.
- 5
Se lasă la temperatura camerei timp de 8-12 ore pentru ca probioticele să fermenteze laptele din caju. Textura iaurtului va fi una aerată cu bule de aer.
- 6
Se transferă iaurtul din borcan în paharele din care se va servi și se decorează cu goji, merișoare si fulgi de ovăz.
- 7
Daca nu se consumă toată cantitatea de iaurt, aceasta se depozitează în frigider, pentru a opri fermentarea. Se poate păstra la rece o săptămână.