kaufland.ro/retete
Hummus cu pastă de susan
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
150 ml | tahini (pastă de susan) |
400 g | năut din conservă |
1 | lămâie |
2 | căţei de usturoi |
3 linguri | ulei de măsline |
0.5 | ceașcă apă minerală |
sare | |
piper alb |
Preparare
- 1
Se scurge năutul de zeamă și se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține o pastă foarte fină.
- 2
Pasta de năut se amestecă bine cu cea de susan (tahini), cu zeama de lămâie şi cu usturoiul tocat foarte mărunt.
- 3
Se adaugă, amestecând încontinuu, uleiul şi apă minerală până când pasta devine fină, dar consistentă. Se asezonează cu sare și piper.
- 4
Hummusul se serveşte proaspăt, stropit cu lămâie, decorat cu muguri de pin sau dâre uşoare de sumac (sau boia dulce) şi chimen.
- 5
Se aduce la masă însoțit de lipii sau pesmeți.