Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Guguluf parfé cu caramel sărat și arahide

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 352/​1473
  kcal / kJ
 • 27 g
  carbo-hidrați
 • 5 g
  proteine
 • 24 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  352/1473 kcal/kJ, 27 g carbo-hidrați, 5 g proteine, 24 g grăsimi

Ingrediente (12 porții)

150 g zahăr
7 gălbenușuri de ouă mari
1 păstaie de vanilie
4 foi de gelatină
40 ml rom, 40% alcool
570 ml frișcă, 30% grăsime
80 g biscuiți spekulatius sau fursecuri de Crăciun
90 g zahăr brun
40 g unt
2 lingurițe agent de îngroșare de culoare deschisă
4 linguri arahide prăjite sărate

Util

 • Parfé-ul se scoate mai ușor din formă cu ajutorul unui prosop de bucătărie încălzit cu apă fierbinte.


Preparare

  1

Se fierbe zahărul cu 75 ml de apă, până când zahărul se dizolvă complet. Se bat gălbenușurile de ou într-un robot de bucătărie timp de 3 minute cu telul, la viteză maximă, se toarnă siropul de zahăr fierbinte în timp ce se bate și se continuă timp de aproximativ 5 minute, până se obține o masă de culoarea șampaniei.

  2

Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se scoate miezul. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se fierbe romul cu păstaia și miezul de vanilie într-o cratiță, se ia de pe foc, se scoate păstaia de vanilie, se dizolvă gelatina stoarsă în romul fierbinte și se amestecă până se omogenizează cu amestecul de ouă.

  3

Se bat 450 ml de smântână, fără să devină prea tare, și se încorporează în amestec. Se rup biscuiții spekulatius în bucăți mari. Se toarnă amestecul de parfé într-o formă de guguluf, se presară cu biscuiții spekulatius ca bază și se congelează cel puțin 4 ore - de preferință peste noapte.

  4

Se caramelizează zahărul brun cu 2 linguri de apă până se rumenește, se adaugă smântâna și untul rămas și se fierbe în timp ce se amestecă, până se dizolvă caramelul. Se leagă sosul de caramel cu agentul de îngroșare conform instrucțiunilor de pe pachet și se lasă să se răcească.

  5

Se scoate parfé-ul înghețat din formă, se pune la frigider cu aproximativ 15 minute înainte de servire, se toarnă sosul de caramel deasupra și se servește cu arahide presărate deasupra.