Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Gogoși de fructe

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (16 bucăți)

500 g făină
0.125 l lapte
1 drojdie (42 g)
4 linguri unt sau margarină
2 ouă
5 linguri cireșe
4 felii de ananas
3 linguri coacăze
ulei vegetal
3 linguri zahăr

Preparare

    1

Pune făina și zahărul într-un castron și fă o adâncitură în centru. Se încălzește laptele, se dizolvă drojdia în jumătate din laptele călduț și se toarnă în fântână. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 15 minute.

    2

Topește untul sau margarina în laptele rămas, adăugă ouăle, bate și adaugă la pre-aluat. Se amestecă totul până la un aluat omogen, se acoperă și se lasă din nou la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute.

    3

Cireșele și feliile de ananas se taie mărunt și se frământă cu grijă în aluat împreună cu coacăzele. Încălzește uleiul într-o friteuză la 175 de grade, scoate gogoșile cu două linguri și prăjește în grăsime fierbinte până se rumenesc, scurge și rulează în zahăr.

    4

Aranjează gogoșile pe farfurii și servește-le garnisite cu felii de mango, coajă de portocală, stafide, cireșe cocktail și frișcă, după preferințe.