
Gnocchi de casă la cuptor cu spanac și pui
Ingrediente (4 porții)
Pentru gnocchi:
500 g | cartofi |
120 g | făină |
1 | ou |
sare |
Ingredientele pentru cuptor:
400 g | spanac |
200 g | cașcaval |
1 | piept de pui |
6 | căței de usturoi |
unt | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se fierb cartofii decojiți. După ce au fiert se pasează și se amestecă cu făina, oul și un praf de sare. Se frământă bine și se formează suluri mici. Se taie bucățele de câte 1cm. Se pune la fiert 1l de apă cu sare. Când clocotește se adaugă gnocchi și se fierb până se ridică la suprafață. Se scot pe o strecurătoare.
- 2
Pieptul de pui se fierbe 60 minute în apă cu sare. Se scoate din supă și se taie bucăți.
- 3
Se unge cu unt un vas termorezistent și se pun frunzele de spanac. Se adaugă bucățile de pui, se presară usturoiul tăiat felii, sare și piper și se acoperă cu gnocchi. Se presară cașcaval ras deasupra și se coace 15-20 minute în cuptor, la foc moderat.