Gem de nucă de cocos
Ingrediente (5 bucăți)
1 | nucă de cocos |
350 g | zahăr |
100 ml | apă |
1 linguriță | zahăr vanilat |
2 linguri | zeamă de lămâie |
2 linguri | rom sau 1 linguriță esență de rom |
Util
-
Sfat: Vei obține o prăjitură excelentă, dacă umpli cu acest gem foi de cacao.
Preparare
- 1
Topești la foc mic zahărul în apă. Spargi nuca de cocos cu ajutorul unui ciocan, o cureți de coaja lemnoasă și o tai în bucăți mai mici.
- 2
Mixezi în blender sau în robotul de bucătărie nuca de cocos împreună cu siropul. Dacă nu ai în dotare o astfel de aparatură, dai prin mașina de tocat nuca de cocos și o amesteci cu siropul.
- 3
Într-o cratiță emailată, pui din nou pe foc nuca de cocos împreună cu siropul. Le scazi la foc mic, până obții o pastă bine legată, amestecând din când în când sau scuturând cratița cu mișcări orizontale.
- 4
La sfârșit adaugi romul, zahărul vanilat și zeama de lămâie și mai dai gemul în câteva clocote. Stingi focul și pui gemul fierbinte în borcane, pe care le legi cu celofan doar după ce s-a răcit conținutul.