Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Gem de nucă de cocos
© Burda România

Gem de nucă de cocos

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (5 bucăți)

1 nucă de cocos
350 g zahăr
100 ml apă
1 linguriță zahăr vanilat
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri rom sau 1 linguriță esență de rom

Util

  • Sfat: Vei obține o prăjitură excelentă, dacă umpli cu acest gem foi de cacao.


Preparare

    1

Topești la foc mic zahărul în apă. Spargi nuca de cocos cu ajutorul unui ciocan, o cureți de coaja lemnoasă și o tai în bucăți mai mici.

    2

Mixezi în blender sau în robotul de bucătărie nuca de cocos împreună cu siropul. Dacă nu ai în dotare o astfel de aparatură, dai prin mașina de tocat nuca de cocos și o amesteci cu siropul.

    3

Într-o cratiță emailată, pui din nou pe foc nuca de cocos împreună cu siropul. Le scazi la foc mic, până obții o pastă bine legată, amestecând din când în când sau scuturând cratița cu mișcări orizontale.

    4

La sfârșit adaugi romul, zahărul vanilat și zeama de lămâie și mai dai gemul în câteva clocote. Stingi focul și pui gemul fierbinte în borcane, pe care le legi cu celofan doar după ce s-a răcit conținutul.