Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian
Găluște de spanac cu cașcaval, alune și ciuperci

Găluște de spanac cu cașcaval, alune și ciuperci

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 545/​2281
    kcal / kJ
  • 39 g
    carbo-hidrați
  • 23 g
    proteine
  • 32 g
    grăsimi
  • 3.5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    545/2281 kcal/kJ, 39 g carbo-hidrați, 23 g proteine, 32 g grăsimi, 3.5 UG

Ingrediente (4 porții)

300 g spanac congelat
2 cepe
1 lingură unt
1 pachet găluște de pâine K-Classic, 200 g
120 g cașcaval, 45 % grăsime
3 linguri alune tocate
350 g ciuperci mixte (de ex. champignon, bureți, pleurotus)
1 lingură ulei de floarea soarelui
1 linguriță muștar de masă
1 lingură făină de grâu (tip 405)
50 ml vin alb sec
200 ml supă de legume
100 ml smântână (30% grăsime)
sare
piper proaspăt măcinat
nucșoară rasă

Util

  • Găluștele se pot prăji în puțin unt cu puțin timp înainte de servire, până devin crocante.


Preparare

    1

Se lasă spanacul să se decongeleze, se stoarce bine și se taie în bucăți mari. Se curăță ceapa și se taie în solzișori fini.

    2

Se călesc jumătate din solzișorii de ceapă în unt, aproximativ 2 minute, se adaugă spanacul și se condimentează cu sare, piper si nucșoară.

    3

Găluștele de pâine se pun într-un castron, se toarnă peste acestea 300 ml de apă rece și se lasă să se înmoaie timp de 10 minute. Se amestecă ocazional.

    4

Se rade fin cașcavalul, se prăjesc alunele într-o tigaie de teflon până se rumenesc și se adaugă la amestecul de găluște cu spanac și 2/3 din cașcaval. Se frământă bine amestecul, se porționează în 8 bucăți, se umple cu restul de brânză și se formează găluște cu mâinile umezite.

    5

Se fierb găluștele pregătite în apă sărată la foc mic, timp de 15 minute.

    6

Între timp, se curăță ciupercile, se taie în bucăți cât o înghițitură, se prăjesc cu restul solzișorilor de ceapă în ulei încins, se adaugă muștarul, se presară făină și se stinge cu vin alb. Se adaugă supa de legume, se fierbe timp de aproximativ 4 minute, se toarnă smântâna, se dă în clocot și se condimentează cu sare și piper.

    7

Se distribuie găluștele cu ciupercile și smântâna pe 4 farfurii și se servesc presărate cu ierburi tocate, după gust.