Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Fursecuri Spekulatius umplute cu marțipan

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (60 bucăți)

350 g făină
2 lingurițe praf de copt
1 praf sare
150 g unt
150 g zahăr brun
2 ouă
2 lingurițe condimente (cardamom, cuișoare, scorțișoară)
300 g migdale descojite măcinate
300 g compoziție de marțipan
200 g zahăr pudră
4-6 linguri suc de portocale
50 g coajă de portocală confiată
1 linguriță coajă de portocală
1 gălbenuș
30 g migdale descojite

Preparare

    1

Se frământă un aluat din făină, praf de copt, sare, unt, zahăr, ouă, condimente speciale și migdale măcinate. Când aluatul devine omogen, se formează două bile ușor aplatizate. Se învelesc în folie și se pun la rece.

    2

Se încinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3); se tapetează tava cu hârtie pentru copt. Se fărâmițează compoziția de marțipan cu o furculiță și se amestecă bine cu zahăr pudră, suc și coajă de portocală, obținând o masă care poate fi întinsă. Migdalele descojite se taie în două pentru ornare.

    3

Se presară făină în strat subțire pe suprafața de lucru. Se întinde aluatul în foi de mărimea tăvii. Se pune o foaie în tavă și se întinde pe deasupra marțipanul. Apoi se așază cea de-a doua foaie și se strâng marginile. Se amestecă gălbenușul cu 2 linguri de apă și se unge cu el suprafața aluatului.

    4

Se înțeapă aluatul cu furculița în mai multe locuri. Se așază jumătățile de migdale la distanțe egale și se coace prăjitura 40-45 de minute în cuptorul încins, până devine aurie. Cât este caldă, se taie în dreptunghiuri.