Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Fursecuri de primăvară

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 604/​2525
  kcal / kJ
 • 89 g
  carbo-hidrați
 • 8 g
  proteine
 • 24 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  604/2525 kcal/kJ, 89 g carbo-hidrați, 8 g proteine, 24 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

200 g făină integrală
100 g unt
240 g zahăr pudră
1 lingură lapte
100 g ciocolată amăruie de menaj
100 g cremă amăruie de cacao
6 bețe de frigărui
1 gălbenuș
colorant alimentar albastru
colorant alimentar roșu
decor pentru prăjituri

Preparare

  1

Taie untul în bucățele mici și frământă-l împreună cu 90 g de zahăr pudră, gălbenușul de ou, laptele și făina până la obținerea unui aluat nisipos neted. Formează o bilă din acest aluat, înfășoar-o într-o folie transparentă și pune-o în frigider pentru 1 oră.

  2

Încălzește cuptorul la 180 grade C. Împarte aluatul în 2 și întinde din fiecare jumătate câte o foaie subțire de 2 mm grosime. Decupează cu forme având motive de Paște 12 fursecuri, grupate în perechi, de ex. iepuri, ouă sau fluturi. Pune fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 10 - 12 minute. După ce le scoți, le lași să se răcească pe un grătar de răcire pentru prăjituri.

  3

Toacă grosier ciocolata de menaj și topește-o pe baie de apă fierbinte. Pune crema de cacao într-un cornet cu șpriț de unică folosință căruia îi tai vârful. Cu ajutorul lui, pui crema pe marginile a 6 dintre fursecuri. Ungi bețigașele din lemn cu puțină ciocolată de menaj și le lipești de jos și până la mijloc pe fiecare dintre cele 6 fursecuri. Apoi umpli fursecul cu ciocolată și pui deasupra celălalt fursec cu același model

  4

Le lași în frigider pentru minim 30 de minute.

  5

Pentru decor, prepară glazura de zahăr amestecând 150 g de zahăr pudră și 3 linguri de apă. Împarte-o în 3 și colorează 2 dintre ele folosind coloranții roșu și albastru. Una dintre ele va rămâne albă. Unge fursecurile pe ambele părți, combinând cele trei culori în ce fel dorești. Le poți decora suplimentar cu decorul pentru prăjituri ales.