Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Frozen yogurt cu zmeură

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 140/​586
    kcal / kJ
  • 19 g
    carbo-hidrați
  • 5 g
    proteine
  • 6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    140/586 kcal/kJ, 19 g carbo-hidrați, 5 g proteine, 6 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

500 g zmeură
4 linguri gem de zmeură fără sâmburi
2 linguri apă de trandafiri
2 linguri cremă de cassis (opțional)
500 g iaurt
3 linguri zahăr pudră

Pentru decor:

zmeură
frunze proaspete de mentă

Util

  • Frozen yogurt este un desert congelat, preparat din iaurt ori produse lactate similare. Seamănă cu înghețata, dar conține mai puține grăsimi. Această variantă, aromată exotic, are un conținut mic de zahăr.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Se pune zmeura într-o cratiță și se adaugă gemul de zmeură. Se încălzesc la foc mic timp de 5 minute sau până când zmeura se înmoaie, amestecând ocazional.

    2

Se presează zmeura și sucul ei printr-o sită fină de nylon, într-un castron; se aruncă sâmburii rămași în sită. Se adaugă apa de trandafiri și crema de cassis, dacă se folosește. Se incorporează iaurtul și se amestecă bine. Se gustă mixtura și se îndulcește cu zahăr pudră.

    3

Se toarnă mixtura într-un aparat de făcut înghețată și se îngheață conform instrucțiunilor fabricantului. Când se obține un amestec înghețat, moale și cremos, se toarnă într-un container rigid, pentru congelator, și se congelează amestecul 1 oră. În lipsa unui aparat de înghețată, se toarnă mixtura direct în container și se congelează 1 oră sau până când se întărește la margini. Se bate până ce mixtura este omogenă, apoi se repune în congelator. Se congelează 30 de minute, apoi se bate din nou. Se repetă succesiunea congelare-batere până ce mixtura este moale și omogenă, după care se congelează încă cel puțin 1 oră.

    4

Dacă a stat în congelator mai mult de 1 oră, se transferă frozen yogurt în frigider, pentru 20 de minute, înainte de a-l servi, ca să se înmoaie puțin. Se decorează cu zmeură și mentă, dacă se dorește.