Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Friptură de vită cu ceapă și salată de andive

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 938/​3941
    kcal / kJ
  • 44 g
    carbo-hidrați
  • 65 g
    proteine
  • 51 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    938/3941 kcal/kJ, 44 g carbo-hidrați, 65 g proteine, 51 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

800 g carne de vită
3 linguri muștar
400 ml supă de vită
1 ceapă roșie
4 andive
4 linguri oțet din vin roșu
250 g paste spätzle (paste nemțești)
2 linguri ulei de măsline
500 g cepe mici
50 g făină
2 lingurițe miere
2 linguri unt
1 linguriță bulion
4 linguri ulei
sare
piper
1 linguriță boia dulce
nucșoară
250 ml vin roșu sec

Preparare

    1

Carnea de vită se crestează pe partea cu grăsimea, apoi se taie în 4 felii și se bate puțin. Ambele părți se condimentează cu sare și fulgi de piper și se unge partea macră cu 2 linguri de muștar.

    2

Pastele spätzle se fierb în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cepele se curăță și se taie rondele subțiri.

    3

Făina se amestecă cu boiaua și se toarnă într-o farfurie adâncă, apoi se trec rondelele de ceapă prin acest amestec.

    4

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc feliile de friptură mai întâi pe partea macră 2 - 3 minute, apoi se întorc și se prăjesc în continuare pe partea cu muștar 2 - 3 minute. Se scot, se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească.

    5

Bulionul se toarnă în zeama de la prăjit și se stinge cu vin roșu, se adaugă supa de vită și se lasă să fiarbă 5 minute, la foc mic. Se condimentează cu sare și piper. Pentru îngroșare se încorporează untul rece și se amestecă bine.

    6

Restul uleiului se încinge într-o tigaie și se călesc cepele în acesta, la foc mediu, până se rumenesc. Se condimentează cu puțină sare.

    7

Se curăță andivele, se taie în jumătăți și se scoate cotorul. Foile se taie pe jumătate. Se curăță ceapa roșie, se taie în jumătăți și apoi în fâșii foarte subțiri.

    8

Oțetul din vin roșu se amestecă cu uleiul de măsline, mierea și restul muștarului și se condimentează cu sare și piper.

    9

Se ornează salata cu cepele și se picură deasupra dressing-ul.