
Frigărui Tornado cu cârnați și ketchup de struguri
Valori nutritive
(Per porție)-
54 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
16 ggrăsimi
-
4.5UG
Valori nutritive
(Per porție)-
54 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
16 g grăsimi,
4.5 UG
Ingrediente (5 porții)
5 | cârnați de grătar |
1 linguriță | semințe de muștar |
1 sfert | aluat de pizza |
5 | cuișoare |
sare | |
2 linguri | lapte |
450 g | struguri negri |
0.5 linguriță | ienibahar măcinat |
100 ml | oțet de mere |
150 g | zahăr brun |
Util
-
Ketchupul de struguri se păstrează aprox. 5–7 zile, la rece.
Preparare
- 1
Spală strugurii, taie-i în jumătăți și scoate-le sâmburii.
- 2
Într-o oală dă în clocot zahărul, strugurii și oțetul. Condimentează cu sare, ienibahar, cuișoare și semințe de muștar. Fierbe strugurii aprox. 30 de minute.
- 3
Pasează strugurii, iar compoziția toarn-o într-un borcan cu filet și lasă-l să se răcească 2–3 ore.
- 4
Aluatul de pizza se taie în fâșii cu grosimea de 1 cm și lungimea de 20 cm. Cârnații de grătar se înfășoară cu cât o fâșie de aluat și se înfig pe câte 1 frigăruie.
- 5
Fâșiile de aluat se ung cu lapte și se coc bine pe grătar.
- 6
Frigăruile Tornado se servesc cu 1 linguriță de sos de struguri.