Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Frigărui din pulpă de porc Indian Style

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg pulpă de porc fără os
100 ml ulei de măsline
50 g unt
500 g orez basmati
100 g bacon
10 g boia dulce
50 g curry
50 g ghimbir
100 g pătrunjel
10 g sare
10 g piper

Preparare

    1

Pentru început se pregătește carnea. Se spală și se tranșează în felii. Se taie feliile potrivite apoi pieptul de porc se taie în fâșii groase de aproximativ un deget. Se taie carnea în formă de cubulețe nici prea subțiri dar nici prea groase, după care se condimentează cu boia dulce, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt iar toată compoziția se pune într-un bol, amestecând bine. Se lasă carnea așa la marinat pentru cel puțin 20 de minute.

    2

Separat, se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se iau niște bețișoare din lemn și se înfige în fiecare bucățică de carne pâna se umple bețișorul. Se așează bețișoarele pe grătarul de cuptor una lânga alta fără să fie înghesuite. În timp ce frigăruile se rumenesc, acestea trebuie întoarse de pe o parte pe cealaltă. Sub grătarul din cuptor se pune o tavă cu puțină apă. Sosul rezultat din carne se va scurge în tavă și astfel se va evita murdărirea cuptorului.

    3

În paralel, se pune o oală cu apă în care s-a adăugat un praf de sare la fiert se adaugă orezul basmati și se lasă la fiert la foc mic. Când orezul este aproape fiert se mai adaugă sare, piper, ghimbir, boia dulce și pătrunjel iar la sfârșit, pentru un plus de savoare se poate adăuga și un cub de unt. Într-o tigaie în care se adaugă o lingură de ulei de măsline, se pun bucățile de bacon și se rumenesc la foc mediu până capătă o textură crocantă.

    4

Într-o tavă de sticlă se așează frigăruile în care s-a pregătit ulei de măsline amestecat cu zeamă de la 2-3 lămâi, sare și oregano. Se întorc frigăruile pe toate părțile. Pe o farfurie întinsă se pune orezul basmati peste care se așează frigăruile și totul se asezonează cu verdeță. Acest preparat se poate servi cald la prânz sau la o cină devreme.