Frigărui cu pulpă de curcan și dovlecei
Ingrediente (4 porții)
400 g | pulpă de curcan fără piele și os |
3 | ardei diferit colorați |
2 | zucchini mici |
1 | ceapă roșie |
1 | ceapă albă |
sare | |
piper | |
condimente pentru carnea de pasăre |
Pentru marinată:
1 bucată | ghimbir de circa 2 cm |
2 linguri | coniac |
1 vârf de cuțit | turmeric |
2-3 linguri | ulei |
Util
-
Un sos foarte potrivit acestor frigărui poate fi obținut din 100 ml g iaurt, 100 g cremă de brânză proaspătă și 5-6 frunze de busuioc fin tocate. Pentru o masă cât mai echilibrată, alătură frigăruilor o salată verde cu roșii cherry.
Preparare
- 1
Speli carnea, o usuci între șervete și o tai în cuburi. Cureți ghimbirul și îl razi fin, după care îl amesteci împreună cu uleiul, coniacul, puțină sare și turmericul. Treci cuburile de carne prin acest amestec și le păstrezi 2 ore în frigider. Pui bețele pentru frigărui în apă.
- 2
Cureți ceapa și ardeii și le tai în fâșii mai mari. Speli zucchini și îi tai în rondele groase de 5 mm. Pe bețele de bambus pentru frigărui înfigi bucăți de carne alternând cu legume și presari frigăruile cu condimente pentru carne de pasăre.
- 3
Le frigi câte 4-5 minute pe fiecare parte, le sărezi la sfârșit sau lași la latitudinea mesenilor câtă sare să-și adauge. Le servești calde, de preferință cu un sos.