Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Frigărui cu cotlet de porc fără os

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc fără os
2 cepe mici
4 căței de ustoroi
4 frunze de dafin
100 ml ulei de măsline
10 g cimbru
5 g boia afumată
10 g sare
8 g piper
10 g piper boabe
5 g boia dulce
100 g frunze de salată

Preparare

    1

Cotletele de porc se taie cubulețe de aproximativ 2 cm, se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte. Separat, într-un robot, se pune ceapa tocată mărunt, usturoiul strivit, foaia de dafin ruptă bucățele, cimbrul și boia dulce. Se presară sare, piper și se râșnește piper negru din belșug. Se adaugă ulei de măsline și se mixează totul până ce se obține o pastă roșiatică. Dacă robotul nu reușește să mixeze fin pasta, se pot adaugă câteva linguri de apă și se continuă să se mixeze. Marinata rezultată, se toarnă peste cotlete și totul se așează într-un vas încăpător care se acoperă cu o folie transparentă și se lasă la frigider măcar 4 ore sau chiar peste noapte.

    2

Se scot cotletele din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a fi gătite. Se pregătesc bețele de lemn pentru frigărui prin ungerea fiecărui băț cu apă rece. Se înfinge fiecare cubuleț de cotlet în băț și se condimentează peste tot după gust cu sare, piper și cimbru. Se încinge un grătar sau un grill de bucătărie și se unge cu o bucățică de slăninuță, după care se pun frigăruile pe grătar să se rumenească și se întorc periodic pe toate părțile.

    3

Se așează fiecare frigăruie una lângă cealaltă fără să fie înghesuite lăsând suficient spațiu între ele. Se lasă la rumenit fiecare frigăruie câte 1-2 minute pe fiecare parte apoi încă 1 minut pe laterale. Frigăruiele trebuie să prindă urme plăcute de grătar, dar nu se lasă prea mult timp pe grătar pentru că cotlete de porc sunt o carne cu puțină grăsime care la gătit este posibil să se usuce repede.

    4

Când frigăruile sunt gata și s-au rumenit frumos, se scot pe un platou și se pot servi fierbinți alături de garnitura și salata preferată, o garnitură de cartofi noi prăjiți sau cartofi noi la cuptor cu unt, usturoi și mărar și o salată de varză proaspătă, sau o salată de sezon.